Articolul precedentÎncredere deplină
  Articolul următorPână când veți oscila?

  Făgăduința pentru azi – 2 mai

  „Tu ieşi înaintea celor ce împlinesc cu bucurie dreptatea, celor ce umblă în căile Tale şi îşi aduc aminte de Tine.” – Isaia 64:5

  Acum ne aflăm în atelierul lui Dumnezeu. Mulţi dintre noi suntem pietre colţuroase, dar, pe măsură ce adevărul lui Dumnezeu este adus şi aşezat asupra noastră, suntem pregătiţi să strălucim ca pietre frumoase în templul ceresc, unde vom fi împreună nu doar cu îngerii sfinţi, ci cu Însuşi Împăratul cerurilor.” – Ellen White

  Realizarea unei opere de artă nu este ceva simplu şi din categoria banalităţii. Iar când vorbim despre Dumnezeu, El este departe de a fi un creator de banalitate. Fiecare lucru şi fiecare fiinţă au amprenta unicităţii. Chiar şi gemenii şi plantele de acelaşi soi şi astrele, toate pot fi catalogate drept unicat. Dumnezeu nu Se repetă, ci mereu a găsit nuanţe şi dimensiuni diferite; mereu a trasat linii şi concepte originale. Singurul domeniu în care El ne vrea asemănători este caracterul. Şi-ar dori să ne raportăm la modelul oferit prin Fiul Său şi să ne lăsăm prelucraţi pentru a-I semăna, păstrând particularităţile noastre de personalitate. Nu Îşi doreşte să devenim roboţi, ci adevărate opere de artă, care să se potrivească în spaţiul amenajat de El ca Împărăţie. E posibil ca astăzi să descoperi ce vrea să mai ajustezi ori să înţelegi încă o dimensiune a şlefuirii caracterului tău. Dă-I mână liberă!

  Provocare

  Vizitează o galerie de artă. Admiră cu atenţie operele expuse şi caută marca unicităţii lor.

  Făgăduința pentru azi - 2 mai - 2020. Vizitează o galerie de artă. Admiră cu atenţie operele expuse şi caută marca unicităţii lor.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...