Făgăduința pentru azi – 3 mai

„Ei vor fi poporul Meu, şi Eu voi fi Dumnezeul lor. Le voi da o inimă şi o cale ca să se teamă de Mine totdeauna, spre fericirea lor şi a copiilor lor după ei.” – Ieremia 32:38,39

Somonul este un adevărat maestru navigator. După ce şi-a petrecut întreaga viaţă în ocean, se întoarce la râul în care a venit pe lume, pentru a-şi depune icrele. Străbate mii de kilometri şi găseşte nu numai râul, ci şi locul exact al naşterii. Nu-i aşa că e uimitor?

Ce bine ar fi dacă omul ar fi păstrat o capacitate de orientare atât de bună, încât să fie în stare să găsească drumul spre puritatea pe care o avea când a venit pe lume. Să-l putem regăsi în adâncul nostru pe copilul care îi credea şi iubea pe toţi; pe copilul care se supăra şi ierta foarte repede; pe copilul care nu suspecta pe nimeni şi nu bârfea. Cum ar fi să ne trezim peste noapte copii cu inima curată, cu sinceritate şi cu bucuria de a trăi? Deşi nu este uşor, acest lucru e posibil şi ţine de noi. Este vorba de un exerciţiu, acela de a reantrena acum în viaţa de adult acele trăsături pe care le are un copil. Să facem acest lucru în mod voit, conştient şi constant. Se vor vedea rezultatele în mod sigur.

Provocare

Găseşte un copil sau mai mulţi şi joacă-te unul din jocurile din copilăria ta, dar şi un joc propus de un copil de azi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor