Articolul precedentO prietenie curată
  Articolul următorCu Duhul și puterea lui Ilie

  Făgăduința pentru azi – 4 mai

  „Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita.” – Psalmii 121:3

  După lege, autostrăzile interstatale din SUA trebuie să aibă 2 kilometri în linie dreaptă la fiecare 10 kilometri, ca să fie folosite de avioane pentru aterizare în caz de urgenţă sau război. Prea puţini conducători auto ştiu sau observă acest lucru.

  Măsurile de precauţie sunt pe cât de folositoare, pe atât de ignorate. Începând cu realizarea unui proiect de construcţie şi terminând cu metodologia de intervenţie în situaţii de urgenţă, toate domeniile au prevederi din categoria prevenţie şi precauţie. Există echipe specializate în conceperea de scenarii posibile şi în stabilirea unui set de reguli şi proceduri în cazul că vreun scenariu are loc. Poate că cea mai precaută persoană din univers este Dumnezeu. Dovada este simplă: planul de mântuire. Odată cu libertatea dăruită omului, se putea intui şi apariţia unei decizii greşite şi, astfel, omul devenea pierdut. Planul astfel conceput era menit să-l readucă pe om în starea iniţială. Pentru acest lucru, planul Lui este doar în linie dreaptă şi nici măcar Isus nu S-a abătut la stânga sau la dreapta. Precauţia nu este un capriciu, ci o dovadă de înţelepciune.

  Provocare

  Verifică la tine acasă ori la şcoală/serviciu ce măsuri de precauţie se ignoră ori nu se mai respectă de mult. Vezi cum stă treaba în ce priveşte incendiile, spre exemplu.

  Făgăduința pentru azi - 4 mai - 2020. Verifică la tine acasă ori la şcoală/serviciu ce măsuri de precauţie se ignoră ori nu se mai respectă de mult. Vezi cum stă treaba în ce priveşte incendiile, spre exemplu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...