Făgăduința pentru azi – 5 mai

„Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte pe Israel.” – Psalmii 121:4

Pentru a se orienta, păsările care zboară noaptea se folosesc de stele și de câmpul magnetic al Pământului, iar cele care zboară ziua se folosesc de Soare. Se pare că, în recunoaşterea locurilor de unde au plecat, la reîntoarcere, un rol foarte important îl are şi ambianţa sonoră, pe care păsările o memorează. Dumnezeu le-a creat în aşa fel încât, după aceste indicii, păsările se ghidează spre casa lor.

Paznicii de la poarta întreprinderilor sau de la diverse instituţii moderne veghează într-o oarecare măsură în perimetrul lor de activitate. În activitatea lor, se ajută de camere speciale de supraveghere. Cu toate acestea, au loc furturi, pătrunderi prin efracţie sau intrarea ilegală a unor persoane, mai ales în timpul nopţii sau în afara programului. Cei ce păzesc pot obosi şi pot fi distraşi de diverse evenimente care se petrec în apropiere. Oricâtă bunăvoinţă ar avea un om, tot nu reuşeşte să fie consecvent în eforturile lui. Din acest motiv omul nu este cea mai sigură opţiune pentru ocrotire. Singurul care ne poate asigura pe deplin protecţia este Dumnezeu. El a pus în noi un simţ special, care ne ghidează spre El şi spre influenţa Lui. Este suficient să nu ignorăm şi să nu stingem noi în mod voit acest simţ. Dacă vrem să fim la adăpost sub ocrotirea lui Dumnezeu, trebuie să ne cultivăm dependenţa de El.

Provocare

Priveşte în această seară cerul şi identifică principalele constelaţii.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor