Articolul precedentMediatorul
  Articolul următorIlie, ridicat într-un car de foc

  Făgăduința pentru azi – 5 mai

  „Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte pe Israel.” – Psalmii 121:4

  Pentru a se orienta, păsările care zboară noaptea se folosesc de stele și de câmpul magnetic al Pământului, iar cele care zboară ziua se folosesc de Soare. Se pare că, în recunoaşterea locurilor de unde au plecat, la reîntoarcere, un rol foarte important îl are şi ambianţa sonoră, pe care păsările o memorează. Dumnezeu le-a creat în aşa fel încât, după aceste indicii, păsările se ghidează spre casa lor.

  Paznicii de la poarta întreprinderilor sau de la diverse instituţii moderne veghează într-o oarecare măsură în perimetrul lor de activitate. În activitatea lor, se ajută de camere speciale de supraveghere. Cu toate acestea, au loc furturi, pătrunderi prin efracţie sau intrarea ilegală a unor persoane, mai ales în timpul nopţii sau în afara programului. Cei ce păzesc pot obosi şi pot fi distraşi de diverse evenimente care se petrec în apropiere. Oricâtă bunăvoinţă ar avea un om, tot nu reuşeşte să fie consecvent în eforturile lui. Din acest motiv omul nu este cea mai sigură opţiune pentru ocrotire. Singurul care ne poate asigura pe deplin protecţia este Dumnezeu. El a pus în noi un simţ special, care ne ghidează spre El şi spre influenţa Lui. Este suficient să nu ignorăm şi să nu stingem noi în mod voit acest simţ. Dacă vrem să fim la adăpost sub ocrotirea lui Dumnezeu, trebuie să ne cultivăm dependenţa de El.

  Provocare

  Priveşte în această seară cerul şi identifică principalele constelaţii.

  Făgăduința pentru azi - 5 mai - 2020. Priveşte în această seară cerul şi identifică principalele constelaţii.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...