Articolul precedentFă loc în inima ta
  Articolul următorCopilul nu se trezește

  Făgăduința pentru azi – 7 mai

  „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc.” – Isaia 43:1

  Numele real al faimosului Colosseum din Roma este Amfiteatrul lui Flavius. Colosseumul era folosit în Antichitate, printre altele, şi pentru luptele între lei şi creştini. Acum este una dintre cele mai faimoase piese de arhitectură din lume. Au existat situaţii inexplicabile în care creştini aruncaţi în faţa leilor au fost cruţaţi de la moarte, dar, în foarte multe cazuri, creştinii au plătit cu viaţa pentru legătura lor cu Dumnezeu. Ei şi-au păstrat credinţa ştiind că dincolo de ultima încercare va urma revenirea Mântuitorului şi salvarea lor pentru totdeauna.

  Nu ştim de ce Dumnezeu a îngăduit sfârşitul atât de dramatic al unor copii ai Săi. Nu ştim ce au gândit acei martiri în ultimele lor clipe din viaţă. Ceea ce ştim este că Mântuitorul Însuşi a trecut prin cea mai cumplită suferinţă fizică şi sufletească pentru a ne salva pe noi. Deşi nu cunoaştem amănunte, putem fi convinşi că El alină durerea, întăreşte curajul şi convingerile şi stă lângă cel ce trece prin orice fel de încercări. Marea noastră problemă este de fiecare dată cu încercarea de a explica totul foarte logic. Nu putem găsi logică deplină sau motive total satisfăcătoare într-o lume supusă păcatului, de aceea este o idee obositoare să căutăm ceva ce nu există. Este mai înţelept să acceptăm că, în atotştiinţa Sa, Dumnezeu cunoaşte lucrurile şi totul este sub control în planul Lui. Cel mai potrivit lucru ar fi să fim de acord cu planurile pe care El le are; aşa vom simţi împlinire şi pace.

  Provocare

  Roagă-te ca Dumnezeu să îţi descopere foarte clar planul Lui pentru tine astăzi.

  Făgăduința pentru azi - 7 mai - 2020. Roagă-te ca Dumnezeu să îţi descopere foarte clar planul Lui pentru tine astăzi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...