Făgăduința pentru azi – 8 mai

  „Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca.” – Isaia 43:2

  Hidra este una din puţinele celenterate de apă dulce. Corpul său este un sac ai cărui pereţi sunt făcuţi din două straturi de celule separate de o piele subţire, dintr-un material necelular. Tentaculele sunt scobite în jurul gurii. Cealaltă parte a corpului este un disc bazal, care, în mod normal, ancorează hidra de o secreţie lipicioasă. Hidrele au nişte celule paralizante cu care capturează puricii de apă, larvele de insecte, viermii şi mormolocii.

  Obişnuim să comparăm necazurile cu un foc şi situaţiile complicate cu nişte ape adânci şi tulburi. Aproape fiecare zi conţine câte ceva din aceste două categorii. Fie suferim dureri ori pierderi, fie ne trezim în situaţii complicate, aparent fără ieşire. În aceste situaţii, suntem confuzi, descurajaţi şi speriaţi. Ne prinde enorm de bine când cineva dintre apropiaţi ne întinde mâna de ajutor necesară. Dar suntem cu mult mai fericiţi când realizăm că Cineva cu mult mai înţelept şi mai puternic ne promite că va fi alături. El nu ne împinge obligatoriu în situaţii dificile sau boală, dar promite că, dacă vom fi într-o astfel de situaţie, are să intervină în mod salvator. E posibil ca evenimentele zilei să ne acapareze precum o hidră din adâncul apei, dar El ne va smulge şi ne va izbăvi fără ezitare. Merită să ne punem încrederea în braţul Lui.

  Provocare

  Aminteşte-ţi o ocazie recentă din care credeai că nu mai e scăpare, şi totuşi Dumnezeu te-a scos biruitor. Mulţumeşte-I acum încă o dată pentru ajutor.

  Făgăduința pentru azi - 8 mai - 2020. Aminteşte-ţi o ocazie recentă din care credeai că nu mai e scăpare, şi totuşi Dumnezeu te-a scos biruitor. Mulţumeşte-I acum încă o dată pentru ajutor.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...