Făgăduința pentru azi – 8 mai

  „Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca.” – Isaia 43:2

  Hidra este una din puţinele celenterate de apă dulce. Corpul său este un sac ai cărui pereţi sunt făcuţi din două straturi de celule separate de o piele subţire, dintr-un material necelular. Tentaculele sunt scobite în jurul gurii. Cealaltă parte a corpului este un disc bazal, care, în mod normal, ancorează hidra de o secreţie lipicioasă. Hidrele au nişte celule paralizante cu care capturează puricii de apă, larvele de insecte, viermii şi mormolocii.

  Obişnuim să comparăm necazurile cu un foc şi situaţiile complicate cu nişte ape adânci şi tulburi. Aproape fiecare zi conţine câte ceva din aceste două categorii. Fie suferim dureri ori pierderi, fie ne trezim în situaţii complicate, aparent fără ieşire. În aceste situaţii, suntem confuzi, descurajaţi şi speriaţi. Ne prinde enorm de bine când cineva dintre apropiaţi ne întinde mâna de ajutor necesară. Dar suntem cu mult mai fericiţi când realizăm că Cineva cu mult mai înţelept şi mai puternic ne promite că va fi alături. El nu ne împinge obligatoriu în situaţii dificile sau boală, dar promite că, dacă vom fi într-o astfel de situaţie, are să intervină în mod salvator. E posibil ca evenimentele zilei să ne acapareze precum o hidră din adâncul apei, dar El ne va smulge şi ne va izbăvi fără ezitare. Merită să ne punem încrederea în braţul Lui.

  Provocare

  Aminteşte-ţi o ocazie recentă din care credeai că nu mai e scăpare, şi totuşi Dumnezeu te-a scos biruitor. Mulţumeşte-I acum încă o dată pentru ajutor.

  Făgăduința pentru azi - 8 mai - 2020. Aminteşte-ţi o ocazie recentă din care credeai că nu mai e scăpare, şi totuşi Dumnezeu te-a scos biruitor. Mulţumeşte-I acum încă o dată pentru ajutor.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...