Făgăduința pentru azi – 8 mai

„Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca.” – Isaia 43:2

Hidra este una din puţinele celenterate de apă dulce. Corpul său este un sac ai cărui pereţi sunt făcuţi din două straturi de celule separate de o piele subţire, dintr-un material necelular. Tentaculele sunt scobite în jurul gurii. Cealaltă parte a corpului este un disc bazal, care, în mod normal, ancorează hidra de o secreţie lipicioasă. Hidrele au nişte celule paralizante cu care capturează puricii de apă, larvele de insecte, viermii şi mormolocii.

Obişnuim să comparăm necazurile cu un foc şi situaţiile complicate cu nişte ape adânci şi tulburi. Aproape fiecare zi conţine câte ceva din aceste două categorii. Fie suferim dureri ori pierderi, fie ne trezim în situaţii complicate, aparent fără ieşire. În aceste situaţii, suntem confuzi, descurajaţi şi speriaţi. Ne prinde enorm de bine când cineva dintre apropiaţi ne întinde mâna de ajutor necesară. Dar suntem cu mult mai fericiţi când realizăm că Cineva cu mult mai înţelept şi mai puternic ne promite că va fi alături. El nu ne împinge obligatoriu în situaţii dificile sau boală, dar promite că, dacă vom fi într-o astfel de situaţie, are să intervină în mod salvator. E posibil ca evenimentele zilei să ne acapareze precum o hidră din adâncul apei, dar El ne va smulge şi ne va izbăvi fără ezitare. Merită să ne punem încrederea în braţul Lui.

Provocare

Aminteşte-ţi o ocazie recentă din care credeai că nu mai e scăpare, şi totuşi Dumnezeu te-a scos biruitor. Mulţumeşte-I acum încă o dată pentru ajutor.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video