Făgăduința pentru azi – 9 mai

„Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!” – Matei 5:8

Tinerii împreună-lucrători cu Dumnezeu trebuie să aibă inima curată. Pe buzele şi limba lor nu trebuie să se găsească viclenie. Gândurile trebuie să fie curate. Sfinţenia vieţii şi a caracterului constituie un lucru rar.” – Ellen White

Integritate şi autenticitate, două cuvinte foarte des întâlnite în zilele noastre. Există chiar instituţii specializate care ţin evidenţa integrităţii morale a oamenilor, a politicienilor în special. Există, de asemenea, instituţii care dau certificate de autenticitate pentru maşini, servicii, calificări etc. Un astfel de certificat poate deveni o condiţie pentru angajare sau pentru diverse tranzacţii. În calitate de creştini, Dumnezeu doreşte să dezvoltăm calităţi autentice şi să ne punem în acord cuvintele, declaraţiile şi intenţiile cu ceea ce facem în realitate. Duplicitatea este una dintre cele mai negative trăsături pentru oricine, dar cu atât mai mult pentru un creştin. Nu doar că îi înşelăm pe ceilalţi, dar ne minţim şi pe noi înşine, iar acest lucru are un singur rezultat: pierderea noastră.

Provocare

Fă-ţi un test simplu de sinceritate. Identifică cel puţin trei lucruri pe care le faci de obicei pentru a-i impresiona pe ceilalţi şi pentru a crea în mintea lor o imagine mai bună.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor