Făgăduința pentru azi – 11 mai

„Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: eşti al Meu.” – Isaia 43:1

Deşi venim pe lume în condiţii diferite, Dumnezeu poate face ca şansele noastre să fie egale cu ale tuturor. Winston Churchill a fost născut într-o toaletă a femeilor în timpul unui dans. Cu toate acestea, a devenit unul dintre cei mai importanţi oameni ai planetei. Şi nu este singurul caz de acest fel.

O parte dintre oameni sunt ori se consideră orfani. Unii şi-au pierdut părinţii prin deces, alţii au fost abandonaţi de către părinţii lor. Sunt cazuri în care copiii s-au separat de părinţi şi, în mai puţine situaţii, părinţi care şi-au dezmoştenit copiii. Este foarte posibil în rândul oamenilor. Dar acest lucru este cu neputinţă la Dumnezeu. El nu doar că ne consideră necondiţionat copiii Lui, dar şi face tot ce este posibil pentru ca noi să ştim că suntem şi să ne simţim ai Săi. Nici mofturile şi nici instabilitatea noastră nu Îl determină să renunţe la noi; nici măcar răzvrătirile noastre nu schimbă iubirea pe care o manifestă pentru noi.

Aceasta nu este o încurajare la lipsă de respect ori la răzvrătire, ci este o asigurare foarte importantă că ne putem baza pe relaţia noastră cu El şi mai ales pe relația Lui cu noi.

Provocare

Eşti copilul cuiva. Transmite prin ceva simbolic faptul că te bucuri să faci parte din familia ta. Spune-le acest lucru şi părinţilor tăi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video