Făgăduința pentru azi – 13 mai

„Şi atunci, Cel Atotputernic va fi aurul tău, argintul tău, bogăţia ta. Atunci, Cel Atotputernic va fi desfătarea ta şi îţi vei ridica faţa spre Dumnezeu.” – Iov 22:25,26

Procentul mortalităţii huhurezilor tineri este mare, deoarece huhurezii tineri nu au voie să vâneze dacă nu reuşesc să găsească teritorii neocupate. În general, teritoriile învecinate sunt ocupate, şi ei ajung să moară înainte de a găsi teritorii mai îndepărtate de cuibul lor.

Statutul de străin nu se referă numai la cetăţenie. Poţi fi străin în alt oraş sau într-o altă zonă geografică a ţării tale. Poţi avea calitatea de străin într-o şcoală nouă sau într-o altă colectivitate. Cel mai rău este sentimentul că eşti străin pentru cineva. Te poţi simţi străin chiar între prietenii tăi sau în familia ta. Acest sentiment apare atunci când ceilalţi nu ne înţeleg sau când ne ignoră. Răceala cu care ne tratează sau cu care ni se adresează, folosirea unui limbaj oficial sunt indiciile înstrăinării. Uneori ne înstrăinăm singuri, prin izolarea noastră de ceilalţi, de problemele şi bucuriile lor; alteori suntem izolaţi de către ceilalţi fără explicaţii. Oricare ar fi modul în care am ajuns să ne simţim străini, situaţia ne apasă şi avem nevoie de sprijin. Mântuitorul a fost de multe ori tratat ca un străin, chiar în localitatea natală şi chiar printre ai Lui. La momentul cel mai important al lucrării Sale, a fost părăsit chiar de către ucenici. El ştie sentimentul de singurătate şi promite că va avea grijă de oricine se simte tratat aşa. El ştie toate simţămintele tale şi vrea să te elibereze de orice întristare.

Provocare

Dacă ai sentimentul că eşti tratat ca un străin, gândeşte-te ce paşi ai putea face tu spre persoanele care s-au îndepărtat de tine.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor