Articolul precedentMai mult decât… Păstor!
  Articolul următorCe au văzut în casa ta?

  Făgăduința pentru azi – 13 mai

  „Şi atunci, Cel Atotputernic va fi aurul tău, argintul tău, bogăţia ta. Atunci, Cel Atotputernic va fi desfătarea ta şi îţi vei ridica faţa spre Dumnezeu.” – Iov 22:25,26

  Procentul mortalităţii huhurezilor tineri este mare, deoarece huhurezii tineri nu au voie să vâneze dacă nu reuşesc să găsească teritorii neocupate. În general, teritoriile învecinate sunt ocupate, şi ei ajung să moară înainte de a găsi teritorii mai îndepărtate de cuibul lor.

  Statutul de străin nu se referă numai la cetăţenie. Poţi fi străin în alt oraş sau într-o altă zonă geografică a ţării tale. Poţi avea calitatea de străin într-o şcoală nouă sau într-o altă colectivitate. Cel mai rău este sentimentul că eşti străin pentru cineva. Te poţi simţi străin chiar între prietenii tăi sau în familia ta. Acest sentiment apare atunci când ceilalţi nu ne înţeleg sau când ne ignoră. Răceala cu care ne tratează sau cu care ni se adresează, folosirea unui limbaj oficial sunt indiciile înstrăinării. Uneori ne înstrăinăm singuri, prin izolarea noastră de ceilalţi, de problemele şi bucuriile lor; alteori suntem izolaţi de către ceilalţi fără explicaţii. Oricare ar fi modul în care am ajuns să ne simţim străini, situaţia ne apasă şi avem nevoie de sprijin. Mântuitorul a fost de multe ori tratat ca un străin, chiar în localitatea natală şi chiar printre ai Lui. La momentul cel mai important al lucrării Sale, a fost părăsit chiar de către ucenici. El ştie sentimentul de singurătate şi promite că va avea grijă de oricine se simte tratat aşa. El ştie toate simţămintele tale şi vrea să te elibereze de orice întristare.

  Provocare

  Dacă ai sentimentul că eşti tratat ca un străin, gândeşte-te ce paşi ai putea face tu spre persoanele care s-au îndepărtat de tine.

  Făgăduința pentru azi - 13 mai - 2020. Dacă ai sentimentul că eşti tratat ca un străin, gândeşte-te ce paşi ai putea face tu spre persoanele care s-au îndepărtat de tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...