Articolul precedentMai mult decât… Păstor!
  Articolul următorCe au văzut în casa ta?

  Făgăduința pentru azi – 13 mai

  „Şi atunci, Cel Atotputernic va fi aurul tău, argintul tău, bogăţia ta. Atunci, Cel Atotputernic va fi desfătarea ta şi îţi vei ridica faţa spre Dumnezeu.” – Iov 22:25,26

  Procentul mortalităţii huhurezilor tineri este mare, deoarece huhurezii tineri nu au voie să vâneze dacă nu reuşesc să găsească teritorii neocupate. În general, teritoriile învecinate sunt ocupate, şi ei ajung să moară înainte de a găsi teritorii mai îndepărtate de cuibul lor.

  Statutul de străin nu se referă numai la cetăţenie. Poţi fi străin în alt oraş sau într-o altă zonă geografică a ţării tale. Poţi avea calitatea de străin într-o şcoală nouă sau într-o altă colectivitate. Cel mai rău este sentimentul că eşti străin pentru cineva. Te poţi simţi străin chiar între prietenii tăi sau în familia ta. Acest sentiment apare atunci când ceilalţi nu ne înţeleg sau când ne ignoră. Răceala cu care ne tratează sau cu care ni se adresează, folosirea unui limbaj oficial sunt indiciile înstrăinării. Uneori ne înstrăinăm singuri, prin izolarea noastră de ceilalţi, de problemele şi bucuriile lor; alteori suntem izolaţi de către ceilalţi fără explicaţii. Oricare ar fi modul în care am ajuns să ne simţim străini, situaţia ne apasă şi avem nevoie de sprijin. Mântuitorul a fost de multe ori tratat ca un străin, chiar în localitatea natală şi chiar printre ai Lui. La momentul cel mai important al lucrării Sale, a fost părăsit chiar de către ucenici. El ştie sentimentul de singurătate şi promite că va avea grijă de oricine se simte tratat aşa. El ştie toate simţămintele tale şi vrea să te elibereze de orice întristare.

  Provocare

  Dacă ai sentimentul că eşti tratat ca un străin, gândeşte-te ce paşi ai putea face tu spre persoanele care s-au îndepărtat de tine.

  Făgăduința pentru azi - 13 mai - 2020. Dacă ai sentimentul că eşti tratat ca un străin, gândeşte-te ce paşi ai putea face tu spre persoanele care s-au îndepărtat de tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...