„Şi atunci, Cel Atotputernic va fi aurul tău, argintul tău, bogăţia ta. Atunci, Cel Atotputernic va fi desfătarea ta şi îţi vei ridica faţa spre Dumnezeu.” – Iov 22:25,26
Procentul mortalităţii huhurezilor tineri este mare, deoarece huhurezii tineri nu au voie să vâneze dacă nu reuşesc să găsească teritorii neocupate. În general, teritoriile învecinate sunt ocupate, şi ei ajung să moară înainte de a găsi teritorii mai îndepărtate de cuibul lor.
Statutul de străin nu se referă numai la cetăţenie. Poţi fi străin în alt oraş sau într-o altă zonă geografică a ţării tale. Poţi avea calitatea de străin într-o şcoală nouă sau într-o altă colectivitate. Cel mai rău este sentimentul că eşti străin pentru cineva. Te poţi simţi străin chiar între prietenii tăi sau în familia ta. Acest sentiment apare atunci când ceilalţi nu ne înţeleg sau când ne ignoră. Răceala cu care ne tratează sau cu care ni se adresează, folosirea unui limbaj oficial sunt indiciile înstrăinării. Uneori ne înstrăinăm singuri, prin izolarea noastră de ceilalţi, de problemele şi bucuriile lor; alteori suntem izolaţi de către ceilalţi fără explicaţii. Oricare ar fi modul în care am ajuns să ne simţim străini, situaţia ne apasă şi avem nevoie de sprijin. Mântuitorul a fost de multe ori tratat ca un străin, chiar în localitatea natală şi chiar printre ai Lui. La momentul cel mai important al lucrării Sale, a fost părăsit chiar de către ucenici. El ştie sentimentul de singurătate şi promite că va avea grijă de oricine se simte tratat aşa. El ştie toate simţămintele tale şi vrea să te elibereze de orice întristare.
Provocare
Dacă ai sentimentul că eşti tratat ca un străin, gândeşte-te ce paşi ai putea face tu spre persoanele care s-au îndepărtat de tine.