Făgăduința pentru azi – 15 mai

  „Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul!” – Ieremia 17:7

  Ţestoasa-vultur are în vârful limbii o prelungire în formă de vierme, pe care o expune în timp ce stă nemişcată pe fundul apei. Peştii mai mici se apropie, fără a observa gura larg deschisă. Dacă ea consideră că merită, atunci închide gura şi prinde victima.

  Capcanele există la fiecare pas. Sunt întinse de vrăjmaşul tuturor, Satana, dar pot fi plasate şi de către semenii noştri şi uneori chiar de noi înşine. Putem deveni victime în multe feluri şi situaţii. Nici chiar măsurile de precauţie nu sunt suficiente pentru a elimina aceste pericole. Putem fi atraşi în locuri sau contexte la prima vedere inofensive, pentru ca apoi să constatăm că am fost păcăliţi. Din păcate, după ce devenim victimă, nu ne ajută cu nimic găsirea de scuze. Trebuie să fim atenţi în fiecare moment când suntem pe cale să luăm decizii. Naivitatea nu este o soluţie pentru noi; nu ne putem încrede total nici în anturajul nostru şi nici măcar în capacităţile noastre. Doar o legătură strânsă cu Dumnezeu prin rugăciune şi prin studierea Cuvântului inspirat ne poate proteja de orice capcană. Continuitatea şi seriozitatea relaţiei cu Dumnezeu sunt şansa noastră de reuşită în această lume plină de răutate şi de pericole. Nu este ceva ce costă foarte scump, dar presupune acceptarea prezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră. Dacă Îi permiţi, El va veghea asupra vieţii tale şi azi.

  Provocare

  Priveşte sau discută cu un pescar. Vezi în ce fel păcăleşte peştii pe care îi prinde. Fă o analogie cu metodele duşmanului oamenilor, Satana.

  Făgăduința pentru azi - 15 mai - 2020. Priveşte sau discută cu un pescar. Vezi în ce fel păcăleşte peştii pe care îi prinde. Fă o analogie cu metodele duşmanului oamenilor, Satana.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...