Făgăduința pentru azi – 15 mai

  „Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul!” – Ieremia 17:7

  Ţestoasa-vultur are în vârful limbii o prelungire în formă de vierme, pe care o expune în timp ce stă nemişcată pe fundul apei. Peştii mai mici se apropie, fără a observa gura larg deschisă. Dacă ea consideră că merită, atunci închide gura şi prinde victima.

  Capcanele există la fiecare pas. Sunt întinse de vrăjmaşul tuturor, Satana, dar pot fi plasate şi de către semenii noştri şi uneori chiar de noi înşine. Putem deveni victime în multe feluri şi situaţii. Nici chiar măsurile de precauţie nu sunt suficiente pentru a elimina aceste pericole. Putem fi atraşi în locuri sau contexte la prima vedere inofensive, pentru ca apoi să constatăm că am fost păcăliţi. Din păcate, după ce devenim victimă, nu ne ajută cu nimic găsirea de scuze. Trebuie să fim atenţi în fiecare moment când suntem pe cale să luăm decizii. Naivitatea nu este o soluţie pentru noi; nu ne putem încrede total nici în anturajul nostru şi nici măcar în capacităţile noastre. Doar o legătură strânsă cu Dumnezeu prin rugăciune şi prin studierea Cuvântului inspirat ne poate proteja de orice capcană. Continuitatea şi seriozitatea relaţiei cu Dumnezeu sunt şansa noastră de reuşită în această lume plină de răutate şi de pericole. Nu este ceva ce costă foarte scump, dar presupune acceptarea prezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră. Dacă Îi permiţi, El va veghea asupra vieţii tale şi azi.

  Provocare

  Priveşte sau discută cu un pescar. Vezi în ce fel păcăleşte peştii pe care îi prinde. Fă o analogie cu metodele duşmanului oamenilor, Satana.

  Făgăduința pentru azi - 15 mai - 2020. Priveşte sau discută cu un pescar. Vezi în ce fel păcăleşte peştii pe care îi prinde. Fă o analogie cu metodele duşmanului oamenilor, Satana.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...