Făgăduința pentru azi – 15 mai

„Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul!” – Ieremia 17:7

Ţestoasa-vultur are în vârful limbii o prelungire în formă de vierme, pe care o expune în timp ce stă nemişcată pe fundul apei. Peştii mai mici se apropie, fără a observa gura larg deschisă. Dacă ea consideră că merită, atunci închide gura şi prinde victima.

Capcanele există la fiecare pas. Sunt întinse de vrăjmaşul tuturor, Satana, dar pot fi plasate şi de către semenii noştri şi uneori chiar de noi înşine. Putem deveni victime în multe feluri şi situaţii. Nici chiar măsurile de precauţie nu sunt suficiente pentru a elimina aceste pericole. Putem fi atraşi în locuri sau contexte la prima vedere inofensive, pentru ca apoi să constatăm că am fost păcăliţi. Din păcate, după ce devenim victimă, nu ne ajută cu nimic găsirea de scuze. Trebuie să fim atenţi în fiecare moment când suntem pe cale să luăm decizii. Naivitatea nu este o soluţie pentru noi; nu ne putem încrede total nici în anturajul nostru şi nici măcar în capacităţile noastre. Doar o legătură strânsă cu Dumnezeu prin rugăciune şi prin studierea Cuvântului inspirat ne poate proteja de orice capcană. Continuitatea şi seriozitatea relaţiei cu Dumnezeu sunt şansa noastră de reuşită în această lume plină de răutate şi de pericole. Nu este ceva ce costă foarte scump, dar presupune acceptarea prezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră. Dacă Îi permiţi, El va veghea asupra vieţii tale şi azi.

Provocare

Priveşte sau discută cu un pescar. Vezi în ce fel păcăleşte peştii pe care îi prinde. Fă o analogie cu metodele duşmanului oamenilor, Satana.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video