Articolul precedentPentru ce să fiu nefericit?
  Articolul următorUn meșteșugar iscusit

  Făgăduința pentru azi – 16 mai

  „Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu, cererile mele.” – Psalmii 116:1

  Dacă Îl iubim pe Domnul Hristos, atunci vom dori să trăim pentru El, să-I prezentăm darurile noastre de mulţumire şi să lucrăm pentru El. Atunci, orice lucrare va fi uşoară. Atunci, dorinţa Sa de a-i mântui pe oameni ne va cuprinde şi pe noi.” – Ellen White

  Dumnezeu iubeşte necondiţionat, îi iubește chiar şi pe duşmanii Lui. Pe noi ne-a iubit încă de pe vremea când nu-I eram prieteni şi nu Îl cunoşteam. Oamenii îi iubesc pe cei care le fac bine, pe cei care le sunt apropiaţi şi simpatici. Chiar şi pe Dumnezeu Îl iubim, cel puţin pentru început, pentru că ne dă binecuvântări şi pentru că ne răspunde la cererile făcute. Dacă nu ne răspunde, avem tendinţa de a ne supăra pe El şi a ne îndepărta de El. Evoluţia unui creştin apare atunci când şi în situaţii mai puţin favorabile creştinul rămâne ataşat de Dumnezeu. Satana era convins că Iov se va lepăda de Dumnezeu dacă nu va mai fi binecuvântat. Dar marea surpriză a venit când Iov declara la final: „Fie Numele Domnului binecuvântat.” De fapt, aceasta este şi marea dorinţă a lui Dumnezeu – să Îl iubim ca pe un Tată, indiferent dacă poate sau nu să ne răspundă la toate cererile, şi să avem încredere că El ne doreşte numai binele. Până când vom înţelege mai mult, El este fericit că Îl iubim aşa cum suntem în stare acum, deci să iubim cu toată cunoştinţa şi cu toată puterea pe care le avem acum.

  Provocare

  Roagă-te să Îl poţi iubi necondiţionat. Este o cerere la care sigur va răspunde.

  Făgăduința pentru azi - 16 mai - 2020. Roagă-te să Îl poţi iubi necondiţionat. Este o cerere la care sigur va răspunde.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...