Articolul precedentDincolo de suprafață
  Articolul următorVictorioși pentru a învinge!

  Făgăduința pentru azi – 17 mai

  „Voi sunteţi prietenii Mei dacă faceţi ce vă poruncesc Eu.” – Ioan 15:14

  În legislativul britanic, care numără 650 de membri, sunt locuri mai puţine decât acest număr! Cine întârzie trebuie să stea în picioare. În concluzie, oricât de punctuali ar fi parlamentarii, cineva tot rămâne fără loc.

  În general, filosofia de viaţă a oamenilor este bazată pe competiţie. Dacă cineva câştigă un premiu, alţii trebuie să piardă; dacă o persoană ia un salariu mai mare, alte persoane trebuie să primească mai puţin. Locul la facultate se obţine pe seama căderii altcuiva; pentru ca o parte dintre oameni să aibă mâncare din belşug trebuie ca o altă parte mai numeroasă să rabde de foame. Totul este un continuu concurs. Pentru mintea noastră educată în acest fel, devine foarte greu de acceptat ideea că Dumnezeu ar putea pregăti locuri pentru fiecare în cerul Său. În viziunea noastră, unii vor fi mântuiți, vor câştiga un loc, iar alţii nu vor apuca să-şi câştige intrarea, deci vor pierde. Din fericire, la plecarea de pe pământ, după înviere, Isus a promis că pregăteşte locuri, fără a preciza limite, numere, concurenţă şi alte astfel de lucruri. Testamentul Lui de plecare se referă doar la calitatea noastră de copii ai lui Dumnezeu şi dorinţa Sa ca noi să acceptăm această calitate; în rest, e treaba Lui în ce priveşte locurile. Chiar acum când citeşti, gândeşte-te că un loc ar putea fi ocupat de tine sau ar putea rămâne gol în ziua venirii Lui pe norii cerului. Este locul tău rezervat de către Mântuitorul.

  Provocare

  Gândeşte-te la câteva persoane importante pentru tine care ai vrea să fie în cer; roagă-te să îşi folosească locul pregătit de Mântuitorul.

  Făgăduința pentru azi - 17 mai - 2020. Gândeşte-te la câteva persoane importante pentru tine care ai vrea să fie în cer; roagă-te să îşi folosească locul pregătit de Mântuitorul.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...