Articolul precedentDincolo de suprafață
  Articolul următorVictorioși pentru a învinge!

  Făgăduința pentru azi – 17 mai

  „Voi sunteţi prietenii Mei dacă faceţi ce vă poruncesc Eu.” – Ioan 15:14

  În legislativul britanic, care numără 650 de membri, sunt locuri mai puţine decât acest număr! Cine întârzie trebuie să stea în picioare. În concluzie, oricât de punctuali ar fi parlamentarii, cineva tot rămâne fără loc.

  În general, filosofia de viaţă a oamenilor este bazată pe competiţie. Dacă cineva câştigă un premiu, alţii trebuie să piardă; dacă o persoană ia un salariu mai mare, alte persoane trebuie să primească mai puţin. Locul la facultate se obţine pe seama căderii altcuiva; pentru ca o parte dintre oameni să aibă mâncare din belşug trebuie ca o altă parte mai numeroasă să rabde de foame. Totul este un continuu concurs. Pentru mintea noastră educată în acest fel, devine foarte greu de acceptat ideea că Dumnezeu ar putea pregăti locuri pentru fiecare în cerul Său. În viziunea noastră, unii vor fi mântuiți, vor câştiga un loc, iar alţii nu vor apuca să-şi câştige intrarea, deci vor pierde. Din fericire, la plecarea de pe pământ, după înviere, Isus a promis că pregăteşte locuri, fără a preciza limite, numere, concurenţă şi alte astfel de lucruri. Testamentul Lui de plecare se referă doar la calitatea noastră de copii ai lui Dumnezeu şi dorinţa Sa ca noi să acceptăm această calitate; în rest, e treaba Lui în ce priveşte locurile. Chiar acum când citeşti, gândeşte-te că un loc ar putea fi ocupat de tine sau ar putea rămâne gol în ziua venirii Lui pe norii cerului. Este locul tău rezervat de către Mântuitorul.

  Provocare

  Gândeşte-te la câteva persoane importante pentru tine care ai vrea să fie în cer; roagă-te să îşi folosească locul pregătit de Mântuitorul.

  Făgăduința pentru azi - 17 mai - 2020. Gândeşte-te la câteva persoane importante pentru tine care ai vrea să fie în cer; roagă-te să îşi folosească locul pregătit de Mântuitorul.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...