Făgăduința pentru azi – 17 mai

„Voi sunteţi prietenii Mei dacă faceţi ce vă poruncesc Eu.” – Ioan 15:14

În legislativul britanic, care numără 650 de membri, sunt locuri mai puţine decât acest număr! Cine întârzie trebuie să stea în picioare. În concluzie, oricât de punctuali ar fi parlamentarii, cineva tot rămâne fără loc.

În general, filosofia de viaţă a oamenilor este bazată pe competiţie. Dacă cineva câştigă un premiu, alţii trebuie să piardă; dacă o persoană ia un salariu mai mare, alte persoane trebuie să primească mai puţin. Locul la facultate se obţine pe seama căderii altcuiva; pentru ca o parte dintre oameni să aibă mâncare din belşug trebuie ca o altă parte mai numeroasă să rabde de foame. Totul este un continuu concurs. Pentru mintea noastră educată în acest fel, devine foarte greu de acceptat ideea că Dumnezeu ar putea pregăti locuri pentru fiecare în cerul Său. În viziunea noastră, unii vor fi mântuiți, vor câştiga un loc, iar alţii nu vor apuca să-şi câştige intrarea, deci vor pierde. Din fericire, la plecarea de pe pământ, după înviere, Isus a promis că pregăteşte locuri, fără a preciza limite, numere, concurenţă şi alte astfel de lucruri. Testamentul Lui de plecare se referă doar la calitatea noastră de copii ai lui Dumnezeu şi dorinţa Sa ca noi să acceptăm această calitate; în rest, e treaba Lui în ce priveşte locurile. Chiar acum când citeşti, gândeşte-te că un loc ar putea fi ocupat de tine sau ar putea rămâne gol în ziua venirii Lui pe norii cerului. Este locul tău rezervat de către Mântuitorul.

Provocare

Gândeşte-te la câteva persoane importante pentru tine care ai vrea să fie în cer; roagă-te să îşi folosească locul pregătit de Mântuitorul.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor