Articolul precedentDespre curaj si scop
  Articolul următorSecretele biruinței

  Făgăduința pentru azi – 18 mai

  „«Strigă de veselie şi bucură-te, fiica Sionului! Căci, iată, Eu vin şi voi locui în mijlocul tău», zice Domnul.” – Zaharia 2:10

  Moliile fug dacă, în dulap, pe rafturi sau atârnate printre haine, se pun câteva pacheţele de frunze uscate de mentă. Hainele vor căpăta şi un miros discret de prospeţime. Efectul creşte dacă se pun şi câteva pacheţele care conţin coji de portocale.

  Întotdeauna există ceva care, prin simpla prezenţă, transformă în bine atmosfera. Există persoane care atunci când îşi fac apariţia undeva parcă luminează încăperea. Sunt acei oameni speciali care parcă vestesc mereu numai de bine. Chiar şi în situaţii dificile, aceşti oameni înseninează locul. Ni-i dorim lângă noi, le căutăm prietenia şi facem tot posibilul să nu lipsească de la întâlnirile importante; am fi dispuşi să le creăm condiţii cu totul deosebite numai să fie prezenți. Dacă astfel stau lucrurile cu nişte simpli oameni aducători de senin şi bine, oare cum ar trebui să fie atunci când vorbim despre Cel ce înmiresmează totul cu prezenţa Lui, Acela care prin simpla apariţie stinge orice energie negativă şi renaşte orice speranţă? Ce ar trebui să facem pentru ca El să nu lipsească? Prin ce argumente L-am putea ademeni să vină? De fapt, întrebarea adevărată este: Are El nevoie de un protocol special pentru a ne onora cu prezenţa? Nu. Deşi ar merita orice efort, El nu vrea decât să Îl primim în normalitatea noastră, să Se bucure ori să Se întristeze odată cu noi. Are nevoie doar de o invitaţie, atât.

  Provocare

  Invită pe cineva cu care te simţi bine să vină în vizită la tine astăzi.

  Făgăduința pentru azi - 18 mai - 2020. Invită pe cineva cu care te simţi bine să vină în vizită la tine astăzi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...