Articolul precedentDespre curaj si scop
  Articolul următorSecretele biruinței

  Făgăduința pentru azi – 18 mai

  „«Strigă de veselie şi bucură-te, fiica Sionului! Căci, iată, Eu vin şi voi locui în mijlocul tău», zice Domnul.” – Zaharia 2:10

  Moliile fug dacă, în dulap, pe rafturi sau atârnate printre haine, se pun câteva pacheţele de frunze uscate de mentă. Hainele vor căpăta şi un miros discret de prospeţime. Efectul creşte dacă se pun şi câteva pacheţele care conţin coji de portocale.

  Întotdeauna există ceva care, prin simpla prezenţă, transformă în bine atmosfera. Există persoane care atunci când îşi fac apariţia undeva parcă luminează încăperea. Sunt acei oameni speciali care parcă vestesc mereu numai de bine. Chiar şi în situaţii dificile, aceşti oameni înseninează locul. Ni-i dorim lângă noi, le căutăm prietenia şi facem tot posibilul să nu lipsească de la întâlnirile importante; am fi dispuşi să le creăm condiţii cu totul deosebite numai să fie prezenți. Dacă astfel stau lucrurile cu nişte simpli oameni aducători de senin şi bine, oare cum ar trebui să fie atunci când vorbim despre Cel ce înmiresmează totul cu prezenţa Lui, Acela care prin simpla apariţie stinge orice energie negativă şi renaşte orice speranţă? Ce ar trebui să facem pentru ca El să nu lipsească? Prin ce argumente L-am putea ademeni să vină? De fapt, întrebarea adevărată este: Are El nevoie de un protocol special pentru a ne onora cu prezenţa? Nu. Deşi ar merita orice efort, El nu vrea decât să Îl primim în normalitatea noastră, să Se bucure ori să Se întristeze odată cu noi. Are nevoie doar de o invitaţie, atât.

  Provocare

  Invită pe cineva cu care te simţi bine să vină în vizită la tine astăzi.

  Făgăduința pentru azi - 18 mai - 2020. Invită pe cineva cu care te simţi bine să vină în vizită la tine astăzi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...