Făgăduința pentru azi – 19 mai

„Aşa că putem zice plini de încredere: «Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?»” – Evrei 13:6

Englezii au inventat primul tanc (tank) în timpul Primului Război Mondial. Cuvântul „tank” a fost folosit pentru că nu înseamnă nimic şi nu le dădea nemţilor nicio idee despre ceea ce ar fi putut fi maşinăria respectivă. Duşmanii îşi puteau creiona cele mai nebune scenarii şi puteau fi luați prin surprindere, nu ştiau în ce fel s-ar putea pregăti să riposteze.

Multe lucruri din sfera noastră de existenţă nu ne sunt cunoscute. Nu trebuie să fi testat drogurile ca să înţelegi ce sunt; nu e nevoie să experimentăm imoralitatea pentru a o înţelege; nu e necesar să bem alcool ori să fumăm pentru a ne convinge că sunt rele. Teoria lui Satana este aceasta: „Nu ai de unde să ştii dacă nu ai încercat.” El ştie că unele lucruri pot fi distrugătoare chiar de la primul contact cu ele. Chiar dacă ne-am propune să testăm toate relele, tot nu vom isprăvi; chiar dacă am vrea să vedem cât de rău este în mocirla cea mai de jos, va exista mereu un „şi mai jos”. Opţiunea singură la care ne putem gândi este aceea de a-L copia pe Mântuitorul nostru în toate, iar acolo unde nu înţelegem lucrurile, să Îi cerem protecţie şi călăuzire. Sub nicio formă nu va lăsa fără răspuns o asemenea cerere. El ne va direcţiona spre lucrurile constructive, pozitive şi mântuitoare. Nu are rost să ne procupăm cu înţelegerea răului, avem şi aşa prea puţin timp pentru bine.

Provocare

Caută definiţia cuvântului „gratitudine” şi aplică-l în viaţa ta astăzi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video