Făgăduința pentru azi – 19 mai

  „Aşa că putem zice plini de încredere: «Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?»” – Evrei 13:6

  Englezii au inventat primul tanc (tank) în timpul Primului Război Mondial. Cuvântul „tank” a fost folosit pentru că nu înseamnă nimic şi nu le dădea nemţilor nicio idee despre ceea ce ar fi putut fi maşinăria respectivă. Duşmanii îşi puteau creiona cele mai nebune scenarii şi puteau fi luați prin surprindere, nu ştiau în ce fel s-ar putea pregăti să riposteze.

  Multe lucruri din sfera noastră de existenţă nu ne sunt cunoscute. Nu trebuie să fi testat drogurile ca să înţelegi ce sunt; nu e nevoie să experimentăm imoralitatea pentru a o înţelege; nu e necesar să bem alcool ori să fumăm pentru a ne convinge că sunt rele. Teoria lui Satana este aceasta: „Nu ai de unde să ştii dacă nu ai încercat.” El ştie că unele lucruri pot fi distrugătoare chiar de la primul contact cu ele. Chiar dacă ne-am propune să testăm toate relele, tot nu vom isprăvi; chiar dacă am vrea să vedem cât de rău este în mocirla cea mai de jos, va exista mereu un „şi mai jos”. Opţiunea singură la care ne putem gândi este aceea de a-L copia pe Mântuitorul nostru în toate, iar acolo unde nu înţelegem lucrurile, să Îi cerem protecţie şi călăuzire. Sub nicio formă nu va lăsa fără răspuns o asemenea cerere. El ne va direcţiona spre lucrurile constructive, pozitive şi mântuitoare. Nu are rost să ne procupăm cu înţelegerea răului, avem şi aşa prea puţin timp pentru bine.

  Provocare

  Caută definiţia cuvântului „gratitudine” şi aplică-l în viaţa ta astăzi.

  Făgăduința pentru azi - 19 mai - 2020. Caută definiţia cuvântului „gratitudine” şi aplică-l în viaţa ta astăzi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...