Articolul precedentO viață cu… cântec
  Articolul următorCe m-a învățat viața (2)

  Făgăduința pentru azi – 20 mai

  „Domnul este partea mea de moştenire…, de aceea nădăjduiesc în El.” – Plângerile 3:24

  Fructele de lotus (o plantă acvatică, în Antichitate considerată sacră) sunt purtate de râuri. Seminţele pot pluti foarte mult timp, chiar şi 1 000 de ani, înainte de a germina. După un drum incredibil de lung, ele pot da naştere unei alte plante.

  Uneori considerăm o pierdere de timp să citim şi să recitim Biblia la rând. Dar, fără să realizăm prea bine, cuvintele Scripturii, făgăduinţele şi poruncile sunt ca nişte seminţe de lotus. Vor pluti o vreme prin apele experienţelor noastre şi când o nevoie va crea momentul propice, acestea vor da naştere la o încurajare sau la o idee de orientare prin decizii potrivite. Niciun cuvânt nu rămâne fără rod. De aceea este foarte indicat să citim şi să recitim cuvinte inspirate. Ele se vor depozita în inima noastră, iar, la vreme de nevoie, vor ieşi la suprafaţă, chiar atunci când nimeni nu ne va putea fi alături sau nu va şti ce să ne spună. Nu există ceva mai valoros din care să ne putem alimenta în fiecare zi decât Cuvântul lui Dumnezeu. Energia şi discernământul, răbdarea şi sentimentele noastre au nevoie de această sursă de hrană curată, sănătoasă şi sigură. Avem nevoie de câteva minute la începutul fiecărei zile în care să ne aşezăm în faţa acestui Cuvânt, şi vom aduna putere pentru alergarea zilei întregi. Nu este o obligaţie, ci e cea mai mare oportunitate pe care o avem.

  Provocare

  Nu pleca din casă până când nu citeşti măcar o pagină din Biblia ta.

  Făgăduința pentru azi - 20 mai - 2020. Nu pleca din casă până când nu citeşti măcar o pagină din Biblia ta.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...