Articolul precedentO inimă care bate
  Articolul următorAm un vis…

  Făgăduința pentru azi – 23 mai

  „Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor!” – Matei 5:10

  „Toţi aceia care în timp de răutate vor fi gata să servească fără teamă lui Dumnezeu vor avea nevoie de curaj, statornicie şi o cunoaştere a lui Dumnezeu şi a Cuvântului Său; căci cei care sunt credincioşi lui Dumnezeu vor fi prigoniţi, intenţiile lor, răstălmăcite, strădaniile lor cele mai bune vor fi interpretate greşit, iar numele lor, lepădate ca fiind rele.” – Ellen White

  Dumnezeu promite că ne va fi alături în trecerea noastră prin experienţele vieţii, dar alege să nu ne izoleze de semenii noştri nici măcar atunci când aceştia se poartă nepotrivit ori nu înţeleg felul nostru de a ne trăi credinţa. Aproape zilnic putem să ne confruntăm cu prejudecăţi legate de religie. În multe situaţii, stilul nostru de viaţă sau regimul alimentar ne poate face subiect de bârfă, dispreţ sau chiar judecată. Ne doare de fiecare dată acest lucru, avem tendinţa să ne ascundem identitatea religioasă sau să nu declarăm chiar tot ce credem şi să ne prefacem că suntem la fel ca toţi ceilalţi. Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne încurajează să îndrăznim şi nu se limitează la îndemnuri, ci ne asigură de sprijin în situaţii care ar putea deveni neplăcute. Este o onoare să devenim martori consecvenţi prin traiul nostru, chiar dacă ne putem confrunta cu reacţii şi atitudini nu tocmai binevoitoare. Vom experimenta apartenenţa la echipa lui Dumnezeu.

  Provocare

  Vezi dacă întâlneşti azi pe cineva care e victima unor prejudecăţi; ia-i apărarea sau măcar oferă-i suport moral.

  Făgăduința pentru azi - 23 mai - 2020. Vezi dacă întâlneşti azi pe cineva care e victima unor prejudecăţi; ia-i apărarea sau măcar oferă-i suport moral.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...