Făgăduința pentru azi – 23 mai

„Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor!” – Matei 5:10

„Toţi aceia care în timp de răutate vor fi gata să servească fără teamă lui Dumnezeu vor avea nevoie de curaj, statornicie şi o cunoaştere a lui Dumnezeu şi a Cuvântului Său; căci cei care sunt credincioşi lui Dumnezeu vor fi prigoniţi, intenţiile lor, răstălmăcite, strădaniile lor cele mai bune vor fi interpretate greşit, iar numele lor, lepădate ca fiind rele.” – Ellen White

Dumnezeu promite că ne va fi alături în trecerea noastră prin experienţele vieţii, dar alege să nu ne izoleze de semenii noştri nici măcar atunci când aceştia se poartă nepotrivit ori nu înţeleg felul nostru de a ne trăi credinţa. Aproape zilnic putem să ne confruntăm cu prejudecăţi legate de religie. În multe situaţii, stilul nostru de viaţă sau regimul alimentar ne poate face subiect de bârfă, dispreţ sau chiar judecată. Ne doare de fiecare dată acest lucru, avem tendinţa să ne ascundem identitatea religioasă sau să nu declarăm chiar tot ce credem şi să ne prefacem că suntem la fel ca toţi ceilalţi. Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne încurajează să îndrăznim şi nu se limitează la îndemnuri, ci ne asigură de sprijin în situaţii care ar putea deveni neplăcute. Este o onoare să devenim martori consecvenţi prin traiul nostru, chiar dacă ne putem confrunta cu reacţii şi atitudini nu tocmai binevoitoare. Vom experimenta apartenenţa la echipa lui Dumnezeu.

Provocare

Vezi dacă întâlneşti azi pe cineva care e victima unor prejudecăţi; ia-i apărarea sau măcar oferă-i suport moral.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor