Articolul precedentCând doi se ceartă …
  Articolul următorCredință fără apartenență

  Făgăduința pentru azi – 24 mai

  „Vă veţi întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie.” – Ioan 16:20

  Norii Cirus seamănă cu nişte coame albe, fluturând în vânt. Ei sunt mase de cristale de gheaţă, care plutesc la mare altitudine. În funcţie de direcţia lor, anunţă fie timp frumos, fie timp urât. Interpretarea ţine de cunoştinţe destul de aprofundate de meteorologie, deci amatorii pot confunda direcţiile.

  Când apar norii în viaţa noastră, simţim că le facem faţă cu greu. Ne temem de obicei de lucrurile necunoscute, de evenimentele al căror final nu îl putem intui. Pe de o parte, am vrea să ştim totul dinainte, iar pe de altă parte, ne temem să ne imaginăm şi să conturăm în vreun fel viitorul. Uneori, suntem tentaţi să citim horoscopul sau să interpretăm visele şi, dacă ceea ce aflăm nu e de bine, ne întristăm şi mai mult şi regretăm că am cercetat în acest fel. Oricum ar fi, încercările noastre de a prevedea ce se va întâmpla nu aduc mai multă linişte şi siguranţă. Dimpotrivă, ne tulbură mai rău şi ne determină să luăm decizii foarte greşite. Ar fi mai înţelept să lăsăm previziunile şi interpretarea viitorului în seama lui Dumnezeu, iar noi să dezvoltăm mai mult o relaţie de încredere şi dependenţă faţă de El. În acest fel, nu vom avea surprize nedorite, ci liniştea ocrotirii Lui.

  Provocare

  Dacă ai vreo presimţire negativă ori o problemă care te frământă, nu pleca la drum cu aceste poveri; roagă-te deschis lui Dumnezeu să te elibereze de aceste apăsări.

  Făgăduința pentru azi - 24 mai - 2020. Dacă ai vreo presimţire negativă ori o problemă care te frământă, nu pleca la drum cu aceste poveri; roagă-te deschis lui Dumnezeu să te elibereze de aceste apăsări.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...