Făgăduința pentru azi – 24 mai

„Vă veţi întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie.” – Ioan 16:20

Norii Cirus seamănă cu nişte coame albe, fluturând în vânt. Ei sunt mase de cristale de gheaţă, care plutesc la mare altitudine. În funcţie de direcţia lor, anunţă fie timp frumos, fie timp urât. Interpretarea ţine de cunoştinţe destul de aprofundate de meteorologie, deci amatorii pot confunda direcţiile.

Când apar norii în viaţa noastră, simţim că le facem faţă cu greu. Ne temem de obicei de lucrurile necunoscute, de evenimentele al căror final nu îl putem intui. Pe de o parte, am vrea să ştim totul dinainte, iar pe de altă parte, ne temem să ne imaginăm şi să conturăm în vreun fel viitorul. Uneori, suntem tentaţi să citim horoscopul sau să interpretăm visele şi, dacă ceea ce aflăm nu e de bine, ne întristăm şi mai mult şi regretăm că am cercetat în acest fel. Oricum ar fi, încercările noastre de a prevedea ce se va întâmpla nu aduc mai multă linişte şi siguranţă. Dimpotrivă, ne tulbură mai rău şi ne determină să luăm decizii foarte greşite. Ar fi mai înţelept să lăsăm previziunile şi interpretarea viitorului în seama lui Dumnezeu, iar noi să dezvoltăm mai mult o relaţie de încredere şi dependenţă faţă de El. În acest fel, nu vom avea surprize nedorite, ci liniştea ocrotirii Lui.

Provocare

Dacă ai vreo presimţire negativă ori o problemă care te frământă, nu pleca la drum cu aceste poveri; roagă-te deschis lui Dumnezeu să te elibereze de aceste apăsări.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor