Articolul precedentCând doi se ceartă …
  Articolul următorCredință fără apartenență

  Făgăduința pentru azi – 24 mai

  „Vă veţi întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie.” – Ioan 16:20

  Norii Cirus seamănă cu nişte coame albe, fluturând în vânt. Ei sunt mase de cristale de gheaţă, care plutesc la mare altitudine. În funcţie de direcţia lor, anunţă fie timp frumos, fie timp urât. Interpretarea ţine de cunoştinţe destul de aprofundate de meteorologie, deci amatorii pot confunda direcţiile.

  Când apar norii în viaţa noastră, simţim că le facem faţă cu greu. Ne temem de obicei de lucrurile necunoscute, de evenimentele al căror final nu îl putem intui. Pe de o parte, am vrea să ştim totul dinainte, iar pe de altă parte, ne temem să ne imaginăm şi să conturăm în vreun fel viitorul. Uneori, suntem tentaţi să citim horoscopul sau să interpretăm visele şi, dacă ceea ce aflăm nu e de bine, ne întristăm şi mai mult şi regretăm că am cercetat în acest fel. Oricum ar fi, încercările noastre de a prevedea ce se va întâmpla nu aduc mai multă linişte şi siguranţă. Dimpotrivă, ne tulbură mai rău şi ne determină să luăm decizii foarte greşite. Ar fi mai înţelept să lăsăm previziunile şi interpretarea viitorului în seama lui Dumnezeu, iar noi să dezvoltăm mai mult o relaţie de încredere şi dependenţă faţă de El. În acest fel, nu vom avea surprize nedorite, ci liniştea ocrotirii Lui.

  Provocare

  Dacă ai vreo presimţire negativă ori o problemă care te frământă, nu pleca la drum cu aceste poveri; roagă-te deschis lui Dumnezeu să te elibereze de aceste apăsări.

  Făgăduința pentru azi - 24 mai - 2020. Dacă ai vreo presimţire negativă ori o problemă care te frământă, nu pleca la drum cu aceste poveri; roagă-te deschis lui Dumnezeu să te elibereze de aceste apăsări.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...