Făgăduința pentru azi – 25 mai

„Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: «Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!»” – Isaia 41:13

Un crocodil, care este de altfel destul de periculos, nu poate face un lucru simplu – nu poate scoate limba. Structura lui nu-i permite acest gest. În zona statului Florida, turiştii pot vedea crocodili chiar pe şosea uneori, aceştia traversând dintr-o zonă mlăştinoasă pe partea cealaltă a drumului. Obişnuinţa îi face pe localnici să nu se sperie prea tare, dar pe turişti acest lucru îi îngrozeşte.

Când întâlnim pentru prima dată ceva periculos sau imoral, avem o reacţie de respingere, simţim că ne dorim să nu mai venim în contact cu aşa ceva. Dar, dacă experienţa se repetă de câteva ori şi acceptăm să ni se mai întâmple, vom observa că reacţionăm mult mai puţin, apoi devenim insensibili la ceea ce altădată ne-a oripilat sau ne-a provocat groază. Se instalează obişnuinţa, ne familiarizăm şi devine parte din mediul nostru. La primele apariţii în viaţa noastră, păcatul ne sperie şi ne displace profund, apoi, dacă îi permitem să reapară şi poate chiar îl căutăm noi din curiozitate negativă, el va deveni ceva acceptabil şi, în cele din urmă, chiar plăcut. În acel moment, lucrarea de curăţire va fi dificilă şi va necesita mult ajutor din partea lui Dumnezeu, altfel nu am mai putea să ne vindecăm. Ideal ar fi ca, atunci când apare perspectiva unui păcat, să ne oprim, să ne cutremurăm şi să alergăm la Salvatorul sufletului nostru. Oricât de mic şi atractiv ar părea, cu păcatul nu trebuie să relaţionăm nici măcar în joacă.

Provocare

Analizează cu atenţie un lucru rău pe care îl accepţi în viaţa ta şi cu care te-ai obişnuit deja. Cere ajutor astăzi pentru a începe lupta cu această slăbiciune.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor