Articolul precedent“Pot totul în Hristos…”
  Articolul următorAmenințat cu moartea

  Făgăduința pentru azi – 25 mai

  „Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: «Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!»” – Isaia 41:13

  Un crocodil, care este de altfel destul de periculos, nu poate face un lucru simplu – nu poate scoate limba. Structura lui nu-i permite acest gest. În zona statului Florida, turiştii pot vedea crocodili chiar pe şosea uneori, aceştia traversând dintr-o zonă mlăştinoasă pe partea cealaltă a drumului. Obişnuinţa îi face pe localnici să nu se sperie prea tare, dar pe turişti acest lucru îi îngrozeşte.

  Când întâlnim pentru prima dată ceva periculos sau imoral, avem o reacţie de respingere, simţim că ne dorim să nu mai venim în contact cu aşa ceva. Dar, dacă experienţa se repetă de câteva ori şi acceptăm să ni se mai întâmple, vom observa că reacţionăm mult mai puţin, apoi devenim insensibili la ceea ce altădată ne-a oripilat sau ne-a provocat groază. Se instalează obişnuinţa, ne familiarizăm şi devine parte din mediul nostru. La primele apariţii în viaţa noastră, păcatul ne sperie şi ne displace profund, apoi, dacă îi permitem să reapară şi poate chiar îl căutăm noi din curiozitate negativă, el va deveni ceva acceptabil şi, în cele din urmă, chiar plăcut. În acel moment, lucrarea de curăţire va fi dificilă şi va necesita mult ajutor din partea lui Dumnezeu, altfel nu am mai putea să ne vindecăm. Ideal ar fi ca, atunci când apare perspectiva unui păcat, să ne oprim, să ne cutremurăm şi să alergăm la Salvatorul sufletului nostru. Oricât de mic şi atractiv ar părea, cu păcatul nu trebuie să relaţionăm nici măcar în joacă.

  Provocare

  Analizează cu atenţie un lucru rău pe care îl accepţi în viaţa ta şi cu care te-ai obişnuit deja. Cere ajutor astăzi pentru a începe lupta cu această slăbiciune.

  Făgăduința pentru azi - 25 mai - 2020. Analizează cu atenţie un lucru rău pe care îl accepţi în viaţa ta şi cu care te-ai obişnuit deja. Cere ajutor astăzi pentru a începe lupta cu această slăbiciune.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...