Articolul precedentCălăuziți de Dumnezeu
  Articolul următorStrăini și chiriași

  Făgăduința pentru azi – 27 mai

  „Căci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui.” – Zaharia 2:8

  O parte extrem de importantă a unei vieţuitoare este ochiul. Ochiul vulturului funcţionează ca un telescop, iar cel al pitulicii, ca o lupă. Vulturul fixează prada şi o urmăreşte de la sute de metri. Practic, ochii vulturului sunt cea mai importantă armă a lui.

  Pentru cea mai mare parte dintre oameni, văzul este cea mai importantă capacitate. Dacă se apropie ceva periculos de ochii noştri, închidem pleoapele şi ne protejăm cu mâinile. Ochii au emblema de cea mai scumpă parte a corpului nostru, după cum vedem din sintagma „ca lumina ochilor”. Pentru Dumnezeu noi suntem atât de preţioşi că ne echivalează cu lumina ochilor Lui. Şi când afirmă acest lucru nu o face gratuit. Gândeşte-te că a fost dispus pentru salvarea noastră să ofere viaţa Fiului Său. Valoarea noastră nu stă în ceea ce noi suntem sau am putea să facem. El nu ne preţuieşte datorită performanţelor noastre sau a ceea ce ar putea câştiga de pe urma noastră. Suntem preţioşi datorită alegerii Lui. Efectiv, El a decis că însemnăm atât de mult, încât ar face orice să ne salveze şi să ne aibă lângă El. Întreabă-te cât de conştient eşti de valoarea ta! Poţi estima cât de mult face Dumnezeu pentru tine? Îţi este uşor sau greu să renunţi la Tatăl tău?

  Provocare

  Gândeşte-te puţin la cel mai scump lucru pe care îl ai. Ce ai fost dispus să faci pentru a avea acel lucru?

  Făgăduința pentru azi - 27 mai - 2020. Gândeşte-te puţin la cel mai scump lucru pe care îl ai. Ce ai fost dispus să faci pentru a avea acel lucru?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!