Articolul precedentCălăuziți de Dumnezeu
  Articolul următorStrăini și chiriași

  Făgăduința pentru azi – 27 mai

  „Căci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui.” – Zaharia 2:8

  O parte extrem de importantă a unei vieţuitoare este ochiul. Ochiul vulturului funcţionează ca un telescop, iar cel al pitulicii, ca o lupă. Vulturul fixează prada şi o urmăreşte de la sute de metri. Practic, ochii vulturului sunt cea mai importantă armă a lui.

  Pentru cea mai mare parte dintre oameni, văzul este cea mai importantă capacitate. Dacă se apropie ceva periculos de ochii noştri, închidem pleoapele şi ne protejăm cu mâinile. Ochii au emblema de cea mai scumpă parte a corpului nostru, după cum vedem din sintagma „ca lumina ochilor”. Pentru Dumnezeu noi suntem atât de preţioşi că ne echivalează cu lumina ochilor Lui. Şi când afirmă acest lucru nu o face gratuit. Gândeşte-te că a fost dispus pentru salvarea noastră să ofere viaţa Fiului Său. Valoarea noastră nu stă în ceea ce noi suntem sau am putea să facem. El nu ne preţuieşte datorită performanţelor noastre sau a ceea ce ar putea câştiga de pe urma noastră. Suntem preţioşi datorită alegerii Lui. Efectiv, El a decis că însemnăm atât de mult, încât ar face orice să ne salveze şi să ne aibă lângă El. Întreabă-te cât de conştient eşti de valoarea ta! Poţi estima cât de mult face Dumnezeu pentru tine? Îţi este uşor sau greu să renunţi la Tatăl tău?

  Provocare

  Gândeşte-te puţin la cel mai scump lucru pe care îl ai. Ce ai fost dispus să faci pentru a avea acel lucru?

  Făgăduința pentru azi - 27 mai - 2020. Gândeşte-te puţin la cel mai scump lucru pe care îl ai. Ce ai fost dispus să faci pentru a avea acel lucru?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.