Făgăduința pentru azi – 28 mai

  „Nu se va mai auzi vorbindu-se de silnicie în ţara ta, nici de pustiire şi prăpăd în ţinutul tău, ci vei numi zidurile tale «Mântuire» şi porţile tale «Laudă». ” – Isaia 60:18

  Regele Henry I al Angliei a fost primul care a oficializat yardul, pentru a standardiza sistemul de măsurători. Yardul era de fapt distanţa dintre bărbia lui şi vârful degetelor de la mână. De aceea sistemul de măsurători se mai numeşte şi „imperial”.

  Când vorbim despre echilibru sau despre temperanţă, folosim expresia „cu măsură”. Nu ştim întotdeauna la ce se referă expresia şi în ce fel evaluăm, la ce ne raportăm. Pe noi ne afectează foarte mult nedreptatea, indiferent când are loc şi din ce motive. Apariţia păcatului a adus cu sine şi acest dezechilibru. Odată ce s-a petrecut, o nedreptate se rezolvă doar dacă cineva acoperă prejudiciul produs. Visul lui Dumnezeu este acela de a stinge conflictele şi diferenţele nedrepte. Sacrificiul Său a fost adus chiar pentru acest scop. Dimensiunile jertfei de pe cruce nu se limitează doar la plata pentru păcatul nostru, ci presupun și restabilirea dreptăţii, a corectitudinii în universul întreg. Credincioşii ştiu că tribunalele din lume nu vor putea satisface nevoia de dreptate şi, oricât de bine intenţionate ar fi, tot nu vor putea îndeplini o asemenea sarcină. Păcatul în sine este o imensă nedreptate. Nu putem păcătui fără să afectăm pe cineva, prin urmare, Dumnezeu ne promite că, odată cu mântuirea, va înceta şi acest rău imens. Până atunci însă, provocarea noastră este să trăim cât de drept posibil.

  Provocare

  Aminteşte-ţi dacă ai nedreptăţit pe cineva în ultima vreme şi cere-i scuze acelei persoane. Dacă e posibil, îndreaptă greşeala făcută.

  Făgăduința pentru azi - 28 mai - 2020. Aminteşte-ţi dacă ai nedreptăţit pe cineva în ultima vreme şi cere-i scuze acelei persoane. Dacă e posibil, îndreaptă greşeala făcută.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...