Făgăduința pentru azi – 28 mai

  „Nu se va mai auzi vorbindu-se de silnicie în ţara ta, nici de pustiire şi prăpăd în ţinutul tău, ci vei numi zidurile tale «Mântuire» şi porţile tale «Laudă». ” – Isaia 60:18

  Regele Henry I al Angliei a fost primul care a oficializat yardul, pentru a standardiza sistemul de măsurători. Yardul era de fapt distanţa dintre bărbia lui şi vârful degetelor de la mână. De aceea sistemul de măsurători se mai numeşte şi „imperial”.

  Când vorbim despre echilibru sau despre temperanţă, folosim expresia „cu măsură”. Nu ştim întotdeauna la ce se referă expresia şi în ce fel evaluăm, la ce ne raportăm. Pe noi ne afectează foarte mult nedreptatea, indiferent când are loc şi din ce motive. Apariţia păcatului a adus cu sine şi acest dezechilibru. Odată ce s-a petrecut, o nedreptate se rezolvă doar dacă cineva acoperă prejudiciul produs. Visul lui Dumnezeu este acela de a stinge conflictele şi diferenţele nedrepte. Sacrificiul Său a fost adus chiar pentru acest scop. Dimensiunile jertfei de pe cruce nu se limitează doar la plata pentru păcatul nostru, ci presupun și restabilirea dreptăţii, a corectitudinii în universul întreg. Credincioşii ştiu că tribunalele din lume nu vor putea satisface nevoia de dreptate şi, oricât de bine intenţionate ar fi, tot nu vor putea îndeplini o asemenea sarcină. Păcatul în sine este o imensă nedreptate. Nu putem păcătui fără să afectăm pe cineva, prin urmare, Dumnezeu ne promite că, odată cu mântuirea, va înceta şi acest rău imens. Până atunci însă, provocarea noastră este să trăim cât de drept posibil.

  Provocare

  Aminteşte-ţi dacă ai nedreptăţit pe cineva în ultima vreme şi cere-i scuze acelei persoane. Dacă e posibil, îndreaptă greşeala făcută.

  Făgăduința pentru azi - 28 mai - 2020. Aminteşte-ţi dacă ai nedreptăţit pe cineva în ultima vreme şi cere-i scuze acelei persoane. Dacă e posibil, îndreaptă greşeala făcută.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.