Articolul precedentSinceritatea si durerea
  Articolul următorDesăvârșiți în Hristos

  Făgăduința pentru azi – 29 mai

  „Nu soarele îţi va sluji ca lumină ziua, nici luna nu va mai lumina cu lumina ei; ci Domnul va fi Lumina ta pe vecie şi Dumnezeul tău va fi slava ta.” – Isaia 60:19

  Noua Zeelandă este singura ţară din lume care conţine toate tipurile de climă. Poziţia ei pe glob şi contextul geografic favorizează acest lucru. Interesant este că locuitorii ţării nu sunt în totalitate încântaţi de acest lucru. Pentru mulţi dintre ei, visul la o ţară mai bogată din punct de vedere economic este mai important decât clima atât de variată.

  Fiinţa omenească a dezvoltat o caracteristică pe care o numim nemulţumire. Acest lucru se manifestă atunci când, deşi există motive evidente de bucurie şi satisfacţie, noi refuzăm să fim recunoscători şi să acceptăm că ne convine. Pentru foarte mulţi oameni, îndeplinirea dorinţelor nu este decât o etapă, o treaptă spre un alt vis şi o altă dorinţă. De fiecare dată când o dorinţă se împlineşte, omul respectiv, în loc să trăiască bucuria reuşitei, umbreşte clipa cu un nou standard. Ai fost rănit vreodată de părinţii tăi când ai venit cu o notă bună acasă, iar ei au zis: „Da, dar… se putea mai bine sau altcineva a primit mai mult”? Cum te-ai simţit? Nu-i aşa că ai vrut să renunţi? Imaginează-ţi cum Se simte Dumnezeu când ne oferă daruri şi face lucruri pentru noi, iar noi spunem mereu: „Da, dar, dacă era altfel” sau: „Da, dar mai vreau şi…”.

  Provocare

  Astăzi ar fi un moment bun să Îi fim recunoscători măcar pentru un lucru pe care l-a făcut recent pentru noi.

  Făgăduința pentru azi - 29 mai - 2020. Astăzi ar fi un moment bun să Îi fim recunoscători măcar pentru un lucru pe care l-a făcut recent pentru noi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...