Făgăduința pentru azi – 29 mai

„Nu soarele îţi va sluji ca lumină ziua, nici luna nu va mai lumina cu lumina ei; ci Domnul va fi Lumina ta pe vecie şi Dumnezeul tău va fi slava ta.” – Isaia 60:19

Noua Zeelandă este singura ţară din lume care conţine toate tipurile de climă. Poziţia ei pe glob şi contextul geografic favorizează acest lucru. Interesant este că locuitorii ţării nu sunt în totalitate încântaţi de acest lucru. Pentru mulţi dintre ei, visul la o ţară mai bogată din punct de vedere economic este mai important decât clima atât de variată.

Fiinţa omenească a dezvoltat o caracteristică pe care o numim nemulţumire. Acest lucru se manifestă atunci când, deşi există motive evidente de bucurie şi satisfacţie, noi refuzăm să fim recunoscători şi să acceptăm că ne convine. Pentru foarte mulţi oameni, îndeplinirea dorinţelor nu este decât o etapă, o treaptă spre un alt vis şi o altă dorinţă. De fiecare dată când o dorinţă se împlineşte, omul respectiv, în loc să trăiască bucuria reuşitei, umbreşte clipa cu un nou standard. Ai fost rănit vreodată de părinţii tăi când ai venit cu o notă bună acasă, iar ei au zis: „Da, dar… se putea mai bine sau altcineva a primit mai mult”? Cum te-ai simţit? Nu-i aşa că ai vrut să renunţi? Imaginează-ţi cum Se simte Dumnezeu când ne oferă daruri şi face lucruri pentru noi, iar noi spunem mereu: „Da, dar, dacă era altfel” sau: „Da, dar mai vreau şi…”.

Provocare

Astăzi ar fi un moment bun să Îi fim recunoscători măcar pentru un lucru pe care l-a făcut recent pentru noi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor