Făgăduința pentru azi – 30 mai

  „Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă!” – Matei 5:11,12

  „El Îşi întoarce privirile de la ambiţioşii favoriţi ai lumii acesteia spre aceia pe care ei i-au dezmoştenit, numindu-i fericiţi pe toţi aceia care primesc lumina şi viaţa. Celor săraci cu duhul, celor blânzi, celor smeriţi, celor întristaţi, celor dispreţuiţi, celor prigoniţi, El le deschide braţele Sale ca un refugiu.” – Ellen White

  Se ştie că este imposibil să fim acceptaţi de către toţi oamenii şi în niciun caz nu ne vor plăcea toţi. Din nefericire, sunt şi persoane care ne pot privi cu ură. Ura oamenilor este motivată de multe lucruri: poate fi vorba de invidie, de opinii diferite sau gesturi ofensatoare. În general, duşmănia se clădeşte pe o sămânţă de antipatie, apoi îşi caută pretexte. Cel mai folosit pretext pentru ură este credinţa cuiva. Deşi pare greu de înţeles, însăşi religia oamenilor este folosită ca justificare pentru răutate şi chiar răzbunare.

  De-a lungul timpului, multe cruzimi au avut loc din cauza convingerilor religioase; în numele credinţei s-au comis crime şi atrocităţi inimaginabile. E posibil ca şi astăzi să existe oameni care reacţionează negativ şi chiar duşmănos la aflarea credinţei noastre. Dumnezeu ştie acest lucru şi ne previne, încurajându-ne.

  Provocare

  Vezi dacă cineva dintre cunoscuţi este tratat cu răutate din cauza diferenţelor de credinţă sau rasă ori sex. Ia-i apărarea acelei persoane.

  Făgăduința pentru azi - 30 mai - 2020. Vezi dacă cineva dintre cunoscuţi este tratat cu răutate din cauza diferenţelor de credinţă sau rasă ori sex. Ia-i apărarea acelei persoane.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...