Făgăduința pentru azi – 3 iunie

„Binecuvântarea Domnului îmbogăţeşte şi El nu lasă să fie urmată de niciun necaz.” – Proverbele 10:22

„Poţi da fără iubire, dar nu poţi iubi fără dăruire.” – Octavian Paler

Multe gesturi se pot face în mod mecanic, rod al educaţiei, al obligaţiilor economice sau, pur şi simplu, dintr-un sentiment de superioritate. Putem oferi cadouri din interes, putem participa la evenimente din obligaţie, putem petrece timp cu cineva condiţionaţi de situaţia noastră. Toate acestea fără vreo legătură cu iubirea.

Dar atunci când intră în discuţie iubirea, lucrurile se schimbă. Nu poate exista iubire fără măcar intenţia de a dărui. Iubirea nu concepe să existe şi să nu ofere timp sau prezenţă. Cine iubeşte găseşte resurse şi ştie ce poate să dăruiască; iubirea oferă fără să umilească ori să îndatoreze. Darurile făcute din iubire nu sunt o reacţie, ci o iniţiativă. Priveşte puţin la sentimentele tale şi la gesturile pe care le faci. Vezi ce faci din iubire şi ce faci din alte motive. Nu trebuie să stingi simţul datoriei, raţiunea colegialităţii sau necesitatea unor gesturi pragmatice. Cultivă dăruirea din iubire şi vei simţi că poţi iubi mai mult. Atenţie, nu te preface că îi iubeşti pe toţi cei cărora le dăruieşti ceva. Ar fi trist să realizeze că nu-i aşa.

Provocare

Sigur că iubeşti pe cineva în mod special. Fă-i astăzi o surpriză frumoasă (un buchet de flori, o vizită, o carte sau ceva potrivit cu personalitatea acelei fiinţe).

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Făgăduința pentru azi - 3 iunie - Devoțional tineri. Sigur că iubeşti pe cineva în mod special. Fă-i astăzi o surpriză frumoasă (un buchet de flori, o vizită, o carte sau ceva potrivit cu personalitatea acelei fiinţe). pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.