Articolul precedentA tétlenség alkalmat szül
  Articolul următorNisi Dominus Frusta

  Făgăduința pentru azi – 5 iunie

  „Mai mult, îţi voi da şi ce n-ai cerut.” – 1 Împăraţi 3:13

  În familia potârnichilor, masculul procură hrană şi apoi, curtenitor, se preface că scapă hrana din cioc tocmai în faţa alesei sale. În acest fel o convinge să primească ceea ce a reuşit să aducă, fără ca aceasta să aibă reţineri. Şi când te gândeşti că e vorba de nişte păsări.

  Dumnezeu ascultă cu atenţie rugăminţile noastre. El aude chiar şi ceea ce nu rostim. Aude gândurile noastre şi înţelege dorinţele neexprimate. Nu de puţine ori am constatat că un lucru ne trebuia, dar noi nici nu realizasem nevoia, deci nu l-am cerut, şi totuşi l-am primit. Pentru o clipă am realizat că era un cadou, dar, din comoditate ori din slăbiciune, poate nici măcar nu am mulţumit cum trebuie. Dumnezeu nu oferă daruri incomplete, ci întotdeauna mai adaugă ceva peste deplin. El ar vrea să pună cât mai multe binecuvântări, dar noi nu golim prea mult inima noastră, programul nostru şi folderul nostru cu proiecte. Unde să mai pună dacă totul este ocupat? Nu uita, deci, când te rogi, să laşi loc în rugăciunea ta şi pentru surplusul pe care El ar vrea să îl aducă. Nu insista pentru anumite răspunsuri, roagă-L să facă aşa cum ştie că e cel mai bine. Vei avea o mare surpriză dacă vei învăţa să-I dai libertate de răspuns lui Dumnezeu. Vei primi infinit mai mult decât ştii tu să ceri.

  Provocare

  În mod sigur ştii pe cineva care nu are posibilităţi materiale. Fă-i un dar, însă ai mare grijă să nu umileşti ori să tratezi de sus acea persoană. Gândeşte-te bine.

  Făgăduința pentru azi - 5 iunie - 2020. În mod sigur ştii pe cineva care nu are posibilităţi materiale. Fă-i un dar, însă ai mare grijă să nu umileşti ori să tratezi de sus acea persoană. Gândeşte-te bine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...