Făgăduința pentru azi – 11 iunie

„Domnul te va face să fii cap, nu coadă (…) dacă vei asculta de poruncile Domnului.” – Deuteronomul 28:13

Michael Jordan câştigă mai mulţi bani anual de la Nike decât toţi angajaţii Nike dintr-o ţară producătoare, Malaysia. Şi acest lucru se întâmplă datorită contractelor de publicitate semnate cu celebra firmă.

Ierarhiile în lume se stabilesc după criterii ciudate. Avem impresia că mai mulţi trebuie să conducă pe mai puţini; că cei mai inteligenţi ar trebui să fie lideri pentru cei mai puţin capabili şi tot aşa. Dar, în lumea reală, scara ierarhiilor este adeseori răsturnată. Biblia afirmă că „totul ţine de vremuri şi de împrejurări”. Fiecare dintre noi are momente când este subordonat, dar şi momente când este sau poate deveni lider. O parte dintre oameni îşi asumă responsabilitatea de a conduce, dar foarte mulţi preferă confortul angajatului simplu. Evident că tuturor ne-ar plăcea să fim şefi, dar nu tuturor ne convine să purtăm răspunderi. Dumnezeu Şi-ar dori de la copiii Lui să fie curajoşi, implicaţi şi responsabili, adică lideri. Dar nu ne obligă. El ne promite sprijin şi inspiraţie, însă depinde de noi cât de dispuşi suntem să fim „cap, nu coadă”. Încearcă azi să ieși din zona ta de confort şi asumă-ţi mai multe responsabilităţi.

Provocare

Urmăreşte-l cu atenţie pe liderul tău (indiferent în ce domeniu s-ar desfăşura acum viaţa ta). Vezi ce calitate evidentă are. Ar fi foarte bine dacă i-ai face o apreciere referitoare la această calitate.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video