Articolul precedentDícsérjétek az Urat!
  Articolul următorUn nou Început

  Făgăduința pentru azi – 13 iunie

  „Căci biruinţa este a Domnului.” – 1 Samuel 17:47

  „Încredeţi-vă în meritele lui Hristos. Voi sunteţi ai Săi prin creaţie şi răscumpărare. Deşi speranţa voastră cu privire la cer se clatină uneori, totuşi voi ştiţi în cine vă încredeţi. Nădejdea voastră pentru ceruri se află numai în meritele lui Isus Hristos.” – Ellen White

  Noi suntem obişnuiţi să calculăm totul şi să vedem lucrurile din perspectiva meritelor. Chiar şi când ne gândim la Dumnezeu, avem impresia că El se ghidează după merite. În ce priveşte mântuirea, foarte multe religii consideră că cei buni, cei care fac multe fapte bune vor fi salvaţi, iar cei ce reuşesc mai puţin sau fac fapte rele vor fi pierduţi. Astfel, câştigarea unui loc în Împărăţia lui Dumnezeu devine o chestiune de calificare bazată pe ceea ce omul poate să facă. În realitate, mântuirea este complet gratuită şi este aşa pentru că jertfa de pe cruce a fost preţul plătit pentru realizarea ei. Un alt lucru important pentru noi este obţinerea biruinţei asupra păcatelor care ne asaltează. Având în vedere starea noastră de degradare prin păcat, noi suntem total incapabili să reuşim în lupta cu slăbiciunile şi cu ispitele. Din acest motiv, o armată de îngeri este pusă la dispoziţia noastră de Mântuitorul. Aceste forţe sunt menite să ne ajute când luăm deciziile, când ne opunem atacurilor lui Satana, când suntem căzuţi şi nu avem curajul să ne mai ridicăm. Tot ce putem face noi este să ne rugăm şi să cerem acest ajutor. Dumnezeu nu ne forţează la nimic, nici măcar înspre bine. Este nevoie de dorinţa şi decizia noastră de a birui păcatul. Nu uita să te rogi astăzi pentru biruinţă.

  Provocare

  Propune-ţi o biruinţă într-un lucru simplu astăzi şi urmăreşte consecvent acest lucru. Cere ajutor şi putere.

  Făgăduința pentru azi - 13 iunie - 2020. Propune-ţi o biruinţă într-un lucru simplu astăzi şi urmăreşte consecvent acest lucru. Cere ajutor şi putere.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  A4

  În mod sigur, tu și familia ta ați produs niște tradiții și ați stabilit niște formate fixe. Gândește-te cum se simt cei ce trăiesc în alt context, cu alte șabloane comportamentale. Cum se simt ei în compania ta? Dar tu cum reacționezi când te confrunți cu „fixurile” altora? Nu-i așa că ar trebui ceva mai multă flexibilitate și toleranță? De ce nu începi tu?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...