Făgăduința pentru azi – 13 iunie

„Căci biruinţa este a Domnului.” – 1 Samuel 17:47

„Încredeţi-vă în meritele lui Hristos. Voi sunteţi ai Săi prin creaţie şi răscumpărare. Deşi speranţa voastră cu privire la cer se clatină uneori, totuşi voi ştiţi în cine vă încredeţi. Nădejdea voastră pentru ceruri se află numai în meritele lui Isus Hristos.” – Ellen White

Noi suntem obişnuiţi să calculăm totul şi să vedem lucrurile din perspectiva meritelor. Chiar şi când ne gândim la Dumnezeu, avem impresia că El se ghidează după merite. În ce priveşte mântuirea, foarte multe religii consideră că cei buni, cei care fac multe fapte bune vor fi salvaţi, iar cei ce reuşesc mai puţin sau fac fapte rele vor fi pierduţi. Astfel, câştigarea unui loc în Împărăţia lui Dumnezeu devine o chestiune de calificare bazată pe ceea ce omul poate să facă. În realitate, mântuirea este complet gratuită şi este aşa pentru că jertfa de pe cruce a fost preţul plătit pentru realizarea ei. Un alt lucru important pentru noi este obţinerea biruinţei asupra păcatelor care ne asaltează. Având în vedere starea noastră de degradare prin păcat, noi suntem total incapabili să reuşim în lupta cu slăbiciunile şi cu ispitele. Din acest motiv, o armată de îngeri este pusă la dispoziţia noastră de Mântuitorul. Aceste forţe sunt menite să ne ajute când luăm deciziile, când ne opunem atacurilor lui Satana, când suntem căzuţi şi nu avem curajul să ne mai ridicăm. Tot ce putem face noi este să ne rugăm şi să cerem acest ajutor. Dumnezeu nu ne forţează la nimic, nici măcar înspre bine. Este nevoie de dorinţa şi decizia noastră de a birui păcatul. Nu uita să te rogi astăzi pentru biruinţă.

Provocare

Propune-ţi o biruinţă într-un lucru simplu astăzi şi urmăreşte consecvent acest lucru. Cere ajutor şi putere.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor