Făgăduința pentru azi – 14 iunie

„Dar nouă, Doamne, Tu ne dai pace, căci tot ce facem noi, Tu împlineşti pentru noi.” – Isaia 26:12

Cea mai zgârcită fiinţă din lume se pare că a fost Henrietta Howland Green (născută Robinson, 1835–1916), care a lăsat, după moartea ei, o avere de 95 de milioane de dolari. Era atât de zgârcită, încât fiului ei a trebuit să i se amputeze piciorul din cauza întârzierii cu care a fost dus la o clinică gratuită, mama lui nefiind dispusă să cheltuiască bani pe doctori.

Despre Dumnezeu oamenii s-au mulţumit să creadă diverse mituri mai degrabă decât să citească Sfânta Scriptură. În funcţie de experienţele diverşilor propovăduitori, Dumnezeu arată ba mai fioros şi răzbunător, ba mai indulgent şi un bătrânel aproape senil. Pentru unii, El este absent. A creat lumea şi apoi a plecat cu alte treburi prin univers. Pentru alţii, El Se personifică în fiecare plantă, piatră şi fiinţă care ne înconjoară, deci este pretutindeni, stresant de pretutindeni. Varianta cea mai plauzibilă şi credibilă, cea a Bibliei, este lăsată la urmă şi e acceptată de foarte puţini, chiar şi dintre creştinii practicanţi. Pentru cel care se încrede în Cuvântul Lui, Mântuitorul Se declară Emanuel, Dumnezeu cu noi. El Se prezintă ca Acela care Îşi doreşte să facă parte din viaţa noastră ca prieten şi părinte. Pentru tine cum arată Dumnezeu? Te încălzeşte ideea prezenţei Lui sau te sperie?

Provocare

Ai momente de egoism şi zgârcenie? Fă astăzi un exerciţiu şi dăruieşte ceva preţios cuiva care şi-ar dori acel lucru.

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Făgăduința pentru azi - 14 iunie - Devoțional tineri. Ai momente de egoism şi zgârcenie? Fă astăzi un exerciţiu şi dăruieşte ceva preţios cuiva care şi-ar dori acel lucru. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.