Articolul precedentHittel és lelkiismeretesen!
  Articolul următorCaută Înțelepciunea!

  Făgăduința pentru azi – 15 iunie

  „El îţi satură de bunătăţi bătrâneţea şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul.” – Psalmii 103:5

  Ceea ce pentru unii poate fi o delicatesă, pentru alţii este un motiv de îngrijorare. De exemplu, Mel Blanc, „vocea” lui Bugs Bunny, este alergic la morcovi. Alţi oameni sunt alergici la alune, la mirodenii sau chiar lapte.

  Ceea ce vine de la Dumnezeu este sigur şi binefăcător. Dificultatea apare atunci când sursele nu ne sunt foarte clare. Lipsa preocupărilor spirituale şi a rugăciunii ne poate afecta sensibilitatea şi putem deveni debusolaţi. Studierea Bibliei în fiecare zi nu este o obligaţie, dar este o necesitate tocmai pentru că noi suntem uşor de păcălit. Satana aduce imediat confuzie în mintea noastră şi ne face nesiguri. Dacă stăm în legătură zi de zi cu Dumnezeu, El va avea grijă să pună în viaţa noastră lucrurile de care avem nevoie şi care ne întăresc. Vigoarea tinereţii vine din legătura noastră cu El; optimismul şi îndrăzneala sunt daruri ale Lui. Dacă vrem să fim independenţi de El, vom ajunge să fim descurajaţi, pesimişti, lipsiţi de energie şi decăzuţi. Nu toate lucrurile care ne plac sunt şi benefice pentru noi, aşa cum nu toate lucrurile care ne fac bine sunt şi plăcute. Plăcerea nu este o regulă pentru a evalua binele.

  Provocare

  La ce eşti tu alergic? Ai un aliment care îţi face rău? Există vreo persoană pe care nu o suporţi? Gândeşte-te cum ai putea îmbunătăţi relaţia cu acea persoană „nesuferită”. Încearcă să înţelegi mai mult despre acea persoană.

  Făgăduința pentru azi - 15 iunie - 2020. La ce eşti tu alergic? Ai un aliment care îţi face rău? Există vreo persoană pe care nu o suporţi? Gândeşte-te cum ai putea îmbunătăţi relaţia cu acea persoană „nesuferită”. Încearcă să înţelegi mai mult despre acea persoană.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.