Articolul precedentAz élet vize
  Articolul următorInima

  Făgăduința pentru azi – 16 iunie

  „El va binecuvânta pe cei ce se tem de Domnul, pe cei mici şi pe cei mari.” – Psalmii 115:13

  Guguştiucii sunt hrăniţi în primele zile de viaţă cu un lichid preparat în guşa părinţilor. Astfel este evitată pieirea. Puii nu ar putea suporta altfel de hrană, încă nu sunt pregătiţii să digere ceva mai consistent decât sucul preparat de părinţi. După o perioadă de adaptare, treptat, se vor descurca în orice condiţii.

  Există o perioadă şi în viaţa noastră când nu putem mânca decât lapte. Este un timp când, din punct de vedere spiritual, nu putem face faţă unor învăţături mai complexe şi nu putem înţelege diverse părţi din Scriptură sau din alte scrieri inspirate. Însă, după ce petrecem mai mult timp cu astfel de lecturi, vom observa cum lucrurile se clarifică şi pricepem chiar ceea ce altădată ni se părea imposibil de înţeles. O temă ceva mai greu de înţeles este relaţia cu Dumnezeu. Să ne temem? Să fim îngroziţi şi să fugim? Să Îl credem prea bun? Teama de care ne vorbeşte Biblia se defineşte ca respect şi admiraţie; este acea preocupare de a nu întrista şi dezamăgi pe Cineva care a făcut atât de mult pentru noi. Cel care se teme în acest sens de Dumnezeu se va simţi liniştit şi fericit în relaţie cu El. Nu avem motive de groază şi nici nu trebuie să fugim. Iubirea lui Dumnezeu ne atrage, ea ne strânge în jurul Lui. Lasă ca această atracţie să îşi facă efectul şi în viaţa ta.

  Provocare

  Ai vreun motiv de frică, de groază? Aşază în rugăciune acel motiv şi roagă-L pe Dumnezeu să îţi aducă pacea.

  Făgăduința pentru azi - 16 iunie - 2020. Ai vreun motiv de frică, de groază? Aşază în rugăciune acel motiv şi roagă-L pe Dumnezeu să îţi aducă pacea.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...