Articolul precedentAz élet vize
  Articolul următorInima

  Făgăduința pentru azi – 16 iunie

  „El va binecuvânta pe cei ce se tem de Domnul, pe cei mici şi pe cei mari.” – Psalmii 115:13

  Guguştiucii sunt hrăniţi în primele zile de viaţă cu un lichid preparat în guşa părinţilor. Astfel este evitată pieirea. Puii nu ar putea suporta altfel de hrană, încă nu sunt pregătiţii să digere ceva mai consistent decât sucul preparat de părinţi. După o perioadă de adaptare, treptat, se vor descurca în orice condiţii.

  Există o perioadă şi în viaţa noastră când nu putem mânca decât lapte. Este un timp când, din punct de vedere spiritual, nu putem face faţă unor învăţături mai complexe şi nu putem înţelege diverse părţi din Scriptură sau din alte scrieri inspirate. Însă, după ce petrecem mai mult timp cu astfel de lecturi, vom observa cum lucrurile se clarifică şi pricepem chiar ceea ce altădată ni se părea imposibil de înţeles. O temă ceva mai greu de înţeles este relaţia cu Dumnezeu. Să ne temem? Să fim îngroziţi şi să fugim? Să Îl credem prea bun? Teama de care ne vorbeşte Biblia se defineşte ca respect şi admiraţie; este acea preocupare de a nu întrista şi dezamăgi pe Cineva care a făcut atât de mult pentru noi. Cel care se teme în acest sens de Dumnezeu se va simţi liniştit şi fericit în relaţie cu El. Nu avem motive de groază şi nici nu trebuie să fugim. Iubirea lui Dumnezeu ne atrage, ea ne strânge în jurul Lui. Lasă ca această atracţie să îşi facă efectul şi în viaţa ta.

  Provocare

  Ai vreun motiv de frică, de groază? Aşază în rugăciune acel motiv şi roagă-L pe Dumnezeu să îţi aducă pacea.

  Făgăduința pentru azi - 16 iunie - 2020. Ai vreun motiv de frică, de groază? Aşază în rugăciune acel motiv şi roagă-L pe Dumnezeu să îţi aducă pacea.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...