Făgăduința pentru azi – 21 iunie

„Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa.” – 1 Ioan 5:12

Cuvântul Scripturii a ajuns la noi prin carte. Johann Gutenberg a inventat tiparul în 1450 şi prima carte tipărită a fost Biblia în limba latină. Până la această dată, totul era scris şi transcris de mână. Era foarte dificil de transmis textul sfânt al Bibliei, aşa că, la momentul potrivit, Autorul de drept al Scripturii a inspirat această incredibilă invenţie.

Viaţa este ceva ce ţine exclusiv de Dumnezeu. Dacă omul poate obţine părţi de corp, organe, piele, celule etc. – ştiinţa medicală produce acum organe artificiale care funcţionează perfect –, ceea ce ţine de viaţă aparţine doar Creatorului vieţii. El transmite viaţa direct de la Sine. La început a suflat energia de viaţă şi până astăzi decide momentul naşterii cuiva. În domeniul spiritual, El transmite viaţa prin Cuvântul Său. De aici reiese nevoia de transmitere a Cuvântului, iar pentru a face mai uşor acest lucru a decis scrierea lui şi oferirea în forma cea mai accesibilă pentru o lume care nu mai era în stare să memoreze şi să transmită pe cale orală adevărul mântuitor. Viaţa veșnică nu este posibilă decât prin asociere cu Isus, Fiul lui Dumnezeu. Nu se poate separa viaţa de Acela care o creează şi o va oferi la nesfârşit pentru cei mântuiţi. Nicio invenţie omenească, oricât de avansată ar fi, nu poate depăşi pragul morţii. În acest punct, omul trebuie să se declare neputincios şi să accepte rolul lui Dumnezeu. Trăieşte astăzi ca şi cum ai început deja viaţa veşnică; lasă-L pe Isus să fie viaţa ta.

Provocare

Imaginează-ţi că eşti înainte de apariţia tiparului, când totul trebuia memorat. Învaţă măcar un text pe de rost.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor