Articolul precedentNe ítélkezzünk!
  Articolul următorFiu al Împăratului

  Făgăduința pentru azi – 21 iunie

  „Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa.” – 1 Ioan 5:12

  Cuvântul Scripturii a ajuns la noi prin carte. Johann Gutenberg a inventat tiparul în 1450 şi prima carte tipărită a fost Biblia în limba latină. Până la această dată, totul era scris şi transcris de mână. Era foarte dificil de transmis textul sfânt al Bibliei, aşa că, la momentul potrivit, Autorul de drept al Scripturii a inspirat această incredibilă invenţie.

  Viaţa este ceva ce ţine exclusiv de Dumnezeu. Dacă omul poate obţine părţi de corp, organe, piele, celule etc. – ştiinţa medicală produce acum organe artificiale care funcţionează perfect –, ceea ce ţine de viaţă aparţine doar Creatorului vieţii. El transmite viaţa direct de la Sine. La început a suflat energia de viaţă şi până astăzi decide momentul naşterii cuiva. În domeniul spiritual, El transmite viaţa prin Cuvântul Său. De aici reiese nevoia de transmitere a Cuvântului, iar pentru a face mai uşor acest lucru a decis scrierea lui şi oferirea în forma cea mai accesibilă pentru o lume care nu mai era în stare să memoreze şi să transmită pe cale orală adevărul mântuitor. Viaţa veșnică nu este posibilă decât prin asociere cu Isus, Fiul lui Dumnezeu. Nu se poate separa viaţa de Acela care o creează şi o va oferi la nesfârşit pentru cei mântuiţi. Nicio invenţie omenească, oricât de avansată ar fi, nu poate depăşi pragul morţii. În acest punct, omul trebuie să se declare neputincios şi să accepte rolul lui Dumnezeu. Trăieşte astăzi ca şi cum ai început deja viaţa veşnică; lasă-L pe Isus să fie viaţa ta.

  Provocare

  Imaginează-ţi că eşti înainte de apariţia tiparului, când totul trebuia memorat. Învaţă măcar un text pe de rost.

  Făgăduința pentru azi - 21 iunie - 2020. Imaginează-ţi că eşti înainte de apariţia tiparului, când totul trebuia memorat. Învaţă măcar un text pe de rost.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...