Articolul precedentMásokról csak jót, vagy semmit!
  Articolul următorÎntreabă pe Domnul!

  Făgăduința pentru azi – 22 iunie

  „Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.” – Ioan 1:12

  În momentul primei respiraţii, un nou-născut trebuie să inspire cam de cincizeci de ori mai puternic decât un adult. Din acest motiv este aşteptat primul ţipăt, ca o capodoperă muzicală, pentru că e un prim semn că pruncul respiră şi luptă să trăiască.

  Calitatea de copil reprezintă enorm. Înainte de a deveni noi înşine „cineva”, suntem pentru o bună perioadă de timp recunoscuţi ca ai cuiva; copilul lui… Când devenim adolescenţi şi apoi tineri, începe să ne deranjeze dacă cineva ne recunoaşte după titulatura de fiul lui… sau fiica lui… . Vrem să fim recunoscuţi prin identitatea noastră, nu prin asociere cu părinţii noştri. Totuşi, atunci când ştim că ar fi avantajos, mai recurgem şi la a ne prezenta drept copilul părinţilor noştri, dar numai dacă obţinem vreun avantaj. Părinţii ştiu în general acest lucru şi nu se supără, deşi s-ar simţi onoraţi să le folosim numele atunci când ne prezentăm. La fel este şi în relaţia noastră cu Tatăl ceresc. Lui Îi place să ne numească copii ai Săi. Dar calitatea aceasta este însoţită şi de o responsabilitate. Dumnezeu Se aşteaptă ca atunci când ne prezentăm drept copiii Lui să avem şi un caracter şi un comportament adecvat acestui nume, acestei calităţi. Este profund întristat când cineva se asociază cu El doar în ce priveşte numele, iar în rest nu reprezintă în vreun fel legătura pretinsă.

  Provocare

  Gândeşte-te puţin: se potriveşte comportamentul tău cu ideea de copil al lui Dumnezeu?

  Făgăduința pentru azi - 22 iunie - 2020. Gândeşte-te puţin: se potriveşte comportamentul tău cu ideea de copil al lui Dumnezeu?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...