Făgăduința pentru azi – 23 iunie

„Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu în veac nu-i va fi sete, ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică.” – Ioan 4:14

Durata de viaţă a unei papile gustative este de 10 zile. Oare putem să ne reeducăm gusturile? Se pare că da. Tocmai datorită vremelniciei acestui element din corpul nostru avem şansa multor schimbări în ce priveşte gustul.

Odată ce am trăit o legătură, o interferenţă cu Dumnezeu şi cu principiile Lui, viaţa noastră rămâne marcată pentru totdeauna. Acest lucru însă nu face obligatorie mântuirea sau primirea binecuvântărilor. Ne vom aminti pentru totdeauna, la intensităţi diferite, întâlnirea noastră cu Dumnezeu, dar vom avea şi libertatea de a ne lăsa influenţaţi de El ori de a merge mai departe neschimbaţi. În cazul în care alegem să lăsăm ca apropierea noastră de Mântuitorul să meargă mai departe şi să se dezvolte într-o relaţie de prietenie continuă, vom simţi schimbări care numai în lumea lui Dumnezeu se petrec. Promisiunea Lui este că inima va fi atât de mult transformată, că, din ceva în care zace tot răul, se va deschide un izvor de viaţă. Practic, viaţa primită de la Dumnezeu, Prietenul nostru, va depăşi limitele fiinţei noastre şi-i va inunda şi pe cei din jur. La urma urmei, acesta este marele plan pe care îl are Dumnezeu cu noi.

Provocare

Vizitează un izvor. Priveşte cu atenţie şi gândeşte-te cum ar fi inima ta dacă Dumnezeu ar putea locui permanent în ea!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor