Făgăduința pentru azi – 24 iunie

  „Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată.” – 1 Petru 2:9

  Vulturul preferă înălţimile, nu se coboară în gunoaie. Chiar dacă vede ceva atractiv, el nu se murdăreşte foarte uşor. Un vultur pleşuv african vede un leu de la 6 kilometri distanţă. De multe ori, preferă să fie flămând decât murdar.

  Decenţa şi puritatea sunt două caracteristici greu de păstrat. În mod normal, avem o anumită doză de puritate încă de la naştere, dar, odată cu trecerea noastră prin diferite experienţe, caracterul suferă transformări. Principiile încep să se schimbe şi comportamentul nostru va trăda acest lucru. Sunt mai mulţi factori care determină această schimbare în rău: mediul în care trăim, comportamentul familiei, nivelul de educaţie pe care o primim şi, nu în ultimul rând, dispoziţia noastră de a fi delăsători sau de a ne exersa voinţa. În planul lui Dumnezeu, noi ar trebui să putem fi nişte ambasadori ai Săi; caracterul, faptele şi vorbele noastre ar trebui să fie demne de asocierea cu El. Dumnezeu nu Se ruşinează să recunoască relaţia privilegiată pe care a stabilit-o cu noi. Nu este exagerat din partea Lui să aştepte manifestări şi o ţinută înalte. Este, într-o mare măsură, responsabilitatea noastră să păstrăm sau să refacem însuşirile de curăţie şi bunătate pe care le-a pus în noi. Evident că doar efortul nostru nu e suficient, dar, atunci când ne exprimăm dorinţa şi Îi cerem ajutor, El va face totul mai uşor şi posibil.

  Provocare

  Nu te lupta singur astăzi, cheamă-L pe Dumnezeu în ajutor.

  Făgăduința pentru azi - 24 iunie - 2020. Nu te lupta singur astăzi, cheamă-L pe Dumnezeu în ajutor.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...