Făgăduința pentru azi – 25 iunie

„Ei se vor război cu Mielul, dar Mielul îi va birui, pentru că El este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor. Şi cei chemaţi, aleşi şi credincioşi care sunt cu El, de asemenea, îi vor birui.” – Apocalipsa 17:14

Pitonul regal african poate sufoca şi înghiţi în întregime un porc de 70 de kilograme, de zece ori mai mare ca el. Apoi îi ia săptămâni întregi să-l digere. Metodele lui de a prelua controlul asupra victimei sunt neînchipuit de eficace.

La prima vedere, noi considerăm inofensive ispitele care ne apar în cale; de multe ori, aceste atracţii ne trezesc şi o doză de simpatie. Nu este foarte uşor să decodificăm mereu ce se ascunde în spatele lucrurilor şi ocaziilor pe care le întâlnim. Este necesar un discernământ spiritual bine dezvoltat, doar intuiţia nu e suficientă. Acel discernământ care ne poate ajuta în decizii corecte este rezultatul unei strânse colaborări cu Dumnezeu prin Duhul Lui. Capcanele celui rău şi metodele lui s-au perfecţionat de-a lungul istoriei păcatului, şi el a devenit un psiholog priceput. Este suficient să observe spre ce privim cu ceva mai multă insistenţă şi el va şti ce ispită să aducă în calea noastră. Satana nu face economie de încercări sau de planuri. El este disperat şi ştie că mai are puţin timp, deci face orice numai să ne doboare. Noi ar trebui să-l confruntăm stând alături de Dumnezeu, niciodată singuri.

Provocare

Gândeşte-te în ce domeniu greşeşti de obicei. Spune-I într-o rugăciune tainică teama ta lui Dumnezeu şi roagă-L să te protejeze chiar de dinainte de a te confrunta cu ispita.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video