Articolul precedentIstenért munkálkodni
  Articolul următorBucuros cu Dumnezeu

  Făgăduința pentru azi – 26 iunie

  „Poporul Meu va cunoaşte Numele Meu, de aceea va şti, în ziua aceea, că Eu vorbesc şi zic «Iată-Mă»!” – Isaia 52:6

  E greu de crezut că o regină şi-a găsit sfârşitul în urma unei legi cu care chiar ea era de acord, însă lucrurile aşa s-au petrecut în secolul al XIX-lea, în Siam. În acea regiune, oamenii de rând nu aveau voie să o atingă pe regină, altminteri erau condamnaţi la moarte. Tocmai de aceea, atunci când barca în care se afla regina Sunandha Kumariratana s-a răsturnat, nimeni nu a avut curajul să o salveze, deşi acest lucru nu ar fi fost deloc dificil. Regina în vârstă de 19 ani a murit împreună cu fiica sa.

  În ceea ce îi priveşte pe oameni, cei mai mulţi ar face aproape orice pentru încă o clipă de viaţă în plus. Vorbim despre această viaţă destul de tristă şi cu foarte multe amărăciuni. Când e în discuţie ceea ce putem numi adevărata viaţă, viaţa veşnică, sacrificiile şi efortul devin cu atât mai neînsemnate, cu cât rezultatul este incomparabil. Orice suferinţă şi orice efort depus aici sunt cel mult vremelnice, dar pot fi determinante în ce priveşte destinul nostru veşnic. Este clar că nu eforturile aduc mântuirea, dar renunţarea la relaţia cu Dumnezeu din pricina lor ar costa enorm de mult. De cele mai multe ori, noi înşine, prin propriile reguli ale obiceiurilor noastre, Îl împiedicăm pe Dumnezeu să intervină. Chiar şi El, care este atotputernic, nu poate trece peste voinţa noastră, peste bariera dintre noi şi El pe care noi alegem să nu o ridicăm.

  Provocare

  Analizează în ce fel ai putea să Îi permiţi lui Dumnezeu să Se implice mai mult în viaţa ta.

  Făgăduința pentru azi - 26 iunie - 2020. Analizează în ce fel ai putea să Îi permiţi lui Dumnezeu să Se implice mai mult în viaţa ta.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...