Articolul precedentAz engedelmesség
  Articolul următorSimplitatea – semnul regalității

  Făgăduința pentru azi – 28 iunie

  „Cel fără prihană înverzeşte ca finicul şi creşte ca cedrul din Liban.” – Psalmii 92:12

  Copacii din specia acacia sunt foarte protejaţi împotriva animalelor ierbivore (girafe, cămile). Au spini, dar, pe deasupra, ademenesc şi furnicile prin sevă dulce şi nectar. Furnicile atacă orice animal care încearcă să mănânce frunzele copacului.

  Pentru fiecare categorie de probleme şi de încercări, Dumnezeu a pregătit calea de ieşire. Din nefericire, noi începem mai întâi rezolvarea pe cont propriu, cu ştiinţa noastră şi cu relaţiile noastre. După ce epuizăm toate resursele, atunci când lucrurile s-au complicat deja mult prea mult, abia atunci apelăm la ajutorul Lui. Suntem uneori supăraţi pe Dumnezeu că nu intervine mai prompt, dar pierdem din vedere că noi I-am cerut ajutorul mult prea târziu. Este ca şi cum am fi supăraţi că ambulanţa a venit târziu, dar noi nu am sunat la timp ca să chemăm ajutorul. Din fericire, Dumnezeu intervine fără să fie supărăcios şi răzbunător. Există însă consecinţe pe care trebuie să ni le asumăm, chiar dacă El rezolvă anumite probleme până la urmă. Ar fi ideal ca, atunci când doar întrezărim anumite situaţii, să începem deja să ne rugăm. Îi vom da posibilitatea să intervină prompt şi înainte de a complica noi înşine lucrurile. Cheamă-L astăzi chiar la primul semn de apropiere a ispititorului.

  Provocare

  Caută pe internet sau, şi mai bine, vizitează o grădină botanică şi vezi cum arată finicul; află mai multe despre această plantă.

  Făgăduința pentru azi - 28 iunie - 2020. Caută pe internet sau, şi mai bine, vizitează o grădină botanică şi vezi cum arată finicul; află mai multe despre această plantă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...