Făgăduința pentru azi – 29 iunie

  „Totuşi temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, având pecetea aceasta: «Domnul cunoaşte pe cei ce sunt ai Lui.»” – 2 Timotei 2:19

  Cei mai mulţi oameni din Nepal numesc muntele Everest „Sagarmtha”, care înseamnă „frunte în cer”. Vorbitorii de limbă tibetană numesc muntele Everest „Chomolungma”, ceea ce înseamnă „zeiţa-mamă a lumii”. Muntele Everest este numit după Sir George Everest, prima persoană care a înregistrat locaţia şi înălţimea muntelui Everest, care la acea vreme se numea Vârful XV.

  În viaţa noastră există suişuri şi coborâşuri. Fiecare dintre noi are o cucerire, un Everest al lui, dar şi o prăpastie în care a ajuns măcar o dată. De obicei ţinem minte senzaţia pe care am trăit-o atunci când eram la înălţime şi tot căutăm să retrăim acea stare. Indiferent dacă ne gândim la cea mai bună condiţie fizică sau la cel mai bun nivel de pregătire spirituală, în orice domeniu ar fi avut loc acel punct de vârf, noi îl păstrăm ca reper şi dorim să-l recucerim. Nu doar noi ştim înălţimea la care am ajuns vreodată, ci şi Dumnezeu; El ştie cu mult mai bine şi, în plus, El ştie şi un vârf mai înalt la care putem ajunge. Mântuitorul Se oferă să ne însoţească, să ne ghideze în ascensiunea noastră şi vrea să Se bucure împreună cu noi de fiecare victorie, mai mare sau mai mică.

  Provocare

  Caută printre amintirile tale. Vezi dacă găseşti vreo diplomă primită ca premiu pentru ceva. Reamintește-ți acel moment şi propune-ţi un proiect important pentru perioada următoare.

  Făgăduința pentru azi - 29 iunie - 2020. Caută printre amintirile tale. Vezi dacă găseşti vreo diplomă primită ca premiu pentru ceva. Reamintește-ți acel moment şi propune-ţi un proiect important pentru perioada următoare.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...