Articolul precedentCsiszolási folyamat
  Articolul următor„Ori la bal, ori la spital …”

  Făgăduința pentru azi – 30 iunie

  „Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă.” – 1 Samuel 16:7

  Eticheta cadavrului lui Lee Harvey Oswald (presupusul asasin al lui J.F. Kennedy) a fost vândută la o licitaţie în 1992 pentru 6 600 de dolari. Deşi încă nu există certitudinea de 100% că el este criminalul, celebritatea acestui personaj este suficient de mare, încât lucruri care i-au aparţinut să devină valoroase.

  Îţi dai seama în ce situaţie suntem? Lucrurile unui asasin capătă valoare când ar trebui să trezească fiori de repulsie şi groază. Acesta este un semn al obişnuinţei noastre cu răul în aşa măsură, încât găsim atracţii chiar în cele mai oribile lucruri. Ajungem să facem artă din gunoi şi trofee din lucruri îngrozitoare. La acest punct al decăderii nu s-a ajuns dintr-odată, ci treptat, pas cu pas, pe neobservate. Inima noastră se degradează puţin la fiecare experienţă negativă, iar dacă nu-I cerem lui Dumnezeu să o restaureze iar şi iar, se va distruge orice capacitate de a mai fi sensibili la bine sau la rău. Tot ce facem noi în fiecare zi este într-un fel un exerciţiu prin care întărim binele din noi sau îl degradăm. Este o bătălie în care Satana e foarte interesat să câştige. Din acest motiv nu trebuie să credem că putem sta liniştiţi. Doar Duhul lui Dumnezeu ne poate ajuta să păstrăm curate gândurile noastre şi doar El ne poate păstra inima neîntinată. Chiar şi atunci când greşim, să venim la El pentru reparaţii şi restaurarea fiinţei.

  Provocare

  Cercetează puţin lucrurile tale. Care e cel mai preţios lucru pe care îl ai? Ce îţi spune această valoare?

  Făgăduința pentru azi - 30 iunie - 2020. Cercetează puţin lucrurile tale. Care e cel mai preţios lucru pe care îl ai? Ce îţi spune această valoare?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...