Făgăduința pentru azi – 30 iunie

„Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă.” – 1 Samuel 16:7

Eticheta cadavrului lui Lee Harvey Oswald (presupusul asasin al lui J.F. Kennedy) a fost vândută la o licitaţie în 1992 pentru 6 600 de dolari. Deşi încă nu există certitudinea de 100% că el este criminalul, celebritatea acestui personaj este suficient de mare, încât lucruri care i-au aparţinut să devină valoroase.

Îţi dai seama în ce situaţie suntem? Lucrurile unui asasin capătă valoare când ar trebui să trezească fiori de repulsie şi groază. Acesta este un semn al obişnuinţei noastre cu răul în aşa măsură, încât găsim atracţii chiar în cele mai oribile lucruri. Ajungem să facem artă din gunoi şi trofee din lucruri îngrozitoare. La acest punct al decăderii nu s-a ajuns dintr-odată, ci treptat, pas cu pas, pe neobservate. Inima noastră se degradează puţin la fiecare experienţă negativă, iar dacă nu-I cerem lui Dumnezeu să o restaureze iar şi iar, se va distruge orice capacitate de a mai fi sensibili la bine sau la rău. Tot ce facem noi în fiecare zi este într-un fel un exerciţiu prin care întărim binele din noi sau îl degradăm. Este o bătălie în care Satana e foarte interesat să câştige. Din acest motiv nu trebuie să credem că putem sta liniştiţi. Doar Duhul lui Dumnezeu ne poate ajuta să păstrăm curate gândurile noastre şi doar El ne poate păstra inima neîntinată. Chiar şi atunci când greşim, să venim la El pentru reparaţii şi restaurarea fiinţei.

Provocare

Cercetează puţin lucrurile tale. Care e cel mai preţios lucru pe care îl ai? Ce îţi spune această valoare?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor