Făgăduința pentru azi – 1 iulie

„Dacă lucrarea zidită de cineva (…) rămâne în picioare, el va primi o răsplată.” – 1 Corinteni 3:14

Concorde este un avion supersonic. Pentru a putea merge înainte, fără riscuri, era nevoie să urce până la stratosferă, unde aerul opune mai puţină rezistenţă. Zborul de la Paris la New York dura numai patru ore. Acum nu mai există niciun avion de acest tip în funcţiune. Costurile de exploatare erau foarte mari.

Multe proiecte pe care le avem sau care ne implică şi pe noi pot fi spectaculoase. Nu întotdeauna ceea ce începe promiţător se şi finalizează la fel de bine. Totul depinde şi de evoluţia din societate, din sfera economică sau de evoluţia ştiinţei. Fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat să înceapă ceva. Am fost entuziaşti la început, ne-am făcut multe planuri şi iluzii. Pe măsură ce am lucrat efectiv la proiectul nostru, am fost în situaţia de a rezolva dificultăţi neprevăzute sau de a ajusta planurile iniţiale. Astăzi folosim termeni ca „update” sau „upgrade”. Termenii respectivi descriu acţiunile de pe parcursul unui proiect şi implică o analiză şi constatarea că se poate mai bine şi că există posibilităţi mai bune decât erau la începutul proiectului. Cei încăpăţânaţi nu fac nicio analiză şi nicio ajustare, dar un om înţelept va lua în considerare condiţiile nou-apărute şi va folosi aceasta în favoarea unui rezultat mai bun. Analizează proiectele tale în desfăşurare şi actualizează datele.

Provocare

Alege un aspect al vieţii tale şi fă măcar un „update”.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor