Articolul precedentSoha ne csüggedj
  Articolul următorAm fost sau… SUNT?

  Făgăduința pentru azi – 2 iulie

  „Tatăl Meu lucrează până acum şi Eu, de asemenea, lucrez.” – Ioan 5:17

  Sulful de provenienţă vulcanică serveşte la producerea cauciucurilor de maşină, întărind eficient rezistenţa şi păstrând elasticitatea lor. Aceasta este, de fapt, vulcanizarea, aşa de bine cunoscută de şoferi. Este important ca materialul folosit la vulcanizare să nu afecteze calităţile de flexibilitate ale cauciucului, altfel daunele s-ar mări la prima utilizare a anvelopei lipite.

  Intervenţia potrivită cu situaţia este foarte importantă. Nu foloseşte la nimic dacă reparăm lucruri cu materiale sau prin metode nepotrivite. Nu întotdeauna se potriveşte o piesă nouă la ceva mai vechi. Uneori trebuie făcute reparaţii cu acelaşi material sau cu ceva compatibil. Viaţa noastră este o succesiune de reparaţii. Stricăm prin cuvintele noastre, prin gesturile şi prin faptele noastre concrete. Nu putem, spre exemplu, repara o rană făcută de o glumă nepotrivită printr-o altă glumă; nu putem reface o exagerare printr-o altă exagerare. La Dumnezeu, în Cuvântul Lui, se găsesc cele mai bune soluţii pentru problemele apărute în viaţa noastră. Uneori ne inspiră pe moment aceste soluţii, alteori trebuie să le căutăm noi înşine lecturând cu atenţie Biblia. Dar, în mod sigur, ne va oferi o soluţie potrivită. Trebuie să ne rugăm pentru acest lucru înainte de a face probe la întâmplare.

  Provocare

  Priveşte în casa ta şi repară astăzi un lucru pe care îl foloseşti defect de mai multă vreme.

  Făgăduința pentru azi - 2 iulie - 2020. Priveşte în casa ta şi repară astăzi un lucru pe care îl foloseşti defect de mai multă vreme.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...