Articolul precedentSoha ne csüggedj
  Articolul următorAm fost sau… SUNT?

  Făgăduința pentru azi – 2 iulie

  „Tatăl Meu lucrează până acum şi Eu, de asemenea, lucrez.” – Ioan 5:17

  Sulful de provenienţă vulcanică serveşte la producerea cauciucurilor de maşină, întărind eficient rezistenţa şi păstrând elasticitatea lor. Aceasta este, de fapt, vulcanizarea, aşa de bine cunoscută de şoferi. Este important ca materialul folosit la vulcanizare să nu afecteze calităţile de flexibilitate ale cauciucului, altfel daunele s-ar mări la prima utilizare a anvelopei lipite.

  Intervenţia potrivită cu situaţia este foarte importantă. Nu foloseşte la nimic dacă reparăm lucruri cu materiale sau prin metode nepotrivite. Nu întotdeauna se potriveşte o piesă nouă la ceva mai vechi. Uneori trebuie făcute reparaţii cu acelaşi material sau cu ceva compatibil. Viaţa noastră este o succesiune de reparaţii. Stricăm prin cuvintele noastre, prin gesturile şi prin faptele noastre concrete. Nu putem, spre exemplu, repara o rană făcută de o glumă nepotrivită printr-o altă glumă; nu putem reface o exagerare printr-o altă exagerare. La Dumnezeu, în Cuvântul Lui, se găsesc cele mai bune soluţii pentru problemele apărute în viaţa noastră. Uneori ne inspiră pe moment aceste soluţii, alteori trebuie să le căutăm noi înşine lecturând cu atenţie Biblia. Dar, în mod sigur, ne va oferi o soluţie potrivită. Trebuie să ne rugăm pentru acest lucru înainte de a face probe la întâmplare.

  Provocare

  Priveşte în casa ta şi repară astăzi un lucru pe care îl foloseşti defect de mai multă vreme.

  Făgăduința pentru azi - 2 iulie - 2020. Priveşte în casa ta şi repară astăzi un lucru pe care îl foloseşti defect de mai multă vreme.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Primul zbor

  Ți-ar fi foarte greu astăzi când iei decizii să te gândești la părinții tăi și la Dumnezeu? Ai putea să te oprești puțin din cursul curiozității care te face să acționezi cu imprudență în unele momente? Gândește-te că fiecare privire oprită spre ceva, fiecare pas într-o direcție greșită și orice ezitare de a pleca dintr-o zonă periculoasă sunt un mare motiv de emoție pentru Mântuitorul nostru.

  Primul cuvânt rostit

  Cel mai bun mod de a comunica cu Dumnezeu este rugăciunea. Într-un fel inexplicabil, atunci când stăm și ne rugăm, fără grabă, chiar în tăcere, Duhul lui Dumnezeu ne aduce în atenție cuvinte pe care le-am auzit sau le-am citit, însă cărora nu le-am dat prea multă importanță; uneori ne amintește mesaje ale părinților sau ale altor persoane cărora le pasă. Dacă vrem să Îl auzim, El ne va vorbi în mod sigur.

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...