Făgăduința pentru azi – 4 iulie

„Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul cel Atotputernic.” – 2 Corinteni 6:18

„Să ne educăm sufletele să fie pline de speranţă şi să trăiască în lumina care vine de la crucea de pe Calvar. N-ar trebui să uităm niciodată că suntem copii ai Împăratului ceresc, fii şi fiice ale Domnului oştirilor.” – Ellen White

La întâmplare nu cresc decât buruienile. Toate sentimentele şi concepţiile noastre au nevoie să fie cultivate, îngrijite şi dezvoltate. Dacă nu întreţinem ceea ce avem bun în inima noastră, vom constata că acele valori se sting. Participarea la servicii de închinare sau predică, citirea Cuvântului inspirat de Dumnezeu şi implicarea în diferite activităţi de binefacere au rolul de a ne dezvolta capacităţile sufleteşti. Procesul de degradare, ca şi cel de educaţie sunt procese care se desfăşoară în timp. Nu vom deveni decăzuţi peste noapte, aşa cum nu vom deveni educaţi şi spirituali de la o zi la alta. Trebuie să recunoaştem că procesul nostru de creştere se desfăşoară cu mai mare dificultate şi cu multe piedici, aşadar e nevoie de o forţă mai mare pentru a înainta. Ei bine, forţa de care avem nevoie nu stă doar în noi, ci trebuie alimentată din Dumnezeu. Culege astăzi orice învăţătură care îţi va da putere.

Provocare

Discută astăzi cu cineva despre care ştii că are pasiune pentru educaţie şi dezvoltare personală şi spirituală.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor