Făgăduința pentru azi – 12 iulie

„Neamuri vor umbla în lumina ta şi împăraţi în strălucirea razelor tale.” – Isaia 60:3

Radarele şi telescoapele au reperat 6 500 de obiecte inutile în jurul Terrei: sateliţi morţi şi fel de fel de deşeuri (bucăţi de metal, şurubelniţe, mănuşi ale astronauţilor). Toate aceste obiecte se mişcă uluitor de repede: 28 000 kilometri pe oră. De foarte multe ori, detectarea unui astfel de obiect produce panică, fiindcă, iniţial, nu se cunosc natura lui şi nici dimensiunile cu exactitate. Dar este o continuă perfecţionare a acestui tip de tehnică şi oamenii de ştiinţă speră să fie capabil de măsurători micronice.

Atunci când precauţia este dusă la extrem, rezultatul poate fi chiar paranoia. Există oameni care îşi imaginează lucruri îngrozitoare la fiecare pas şi ajung să se izoleze de teama unor grozăvii presupuse. O altă categorie de extra precauţii este cea a superstiţioşilor. Fiecare animal prevesteşte ceva; fiecare adiere de vânt sau banalitate întâmplătoare devine o profeţie. Nu este greşit să fim precauţi, dar, în lipsa adevăratei precauţii (aceea de a ne aşeza la umbra Celui Atotputernic), vom deveni bolnavi psihic şi ne vom bloca în fobiile noastre. Aşadar, cheamă-L pe Dumnezeu să-ţi fie ocrotitor azi şi totul va fi perfect.

Provocare

Dacă ai posibilitatea, vizitează un observator şi priveşte prin telescop. Dacă nu, cercetează cu ajutorul internetului ceva din domeniul astronomiei.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor