Făgăduința pentru azi – 12 iulie

„Neamuri vor umbla în lumina ta şi împăraţi în strălucirea razelor tale.” – Isaia 60:3

Radarele şi telescoapele au reperat 6 500 de obiecte inutile în jurul Terrei: sateliţi morţi şi fel de fel de deşeuri (bucăţi de metal, şurubelniţe, mănuşi ale astronauţilor). Toate aceste obiecte se mişcă uluitor de repede: 28 000 kilometri pe oră. De foarte multe ori, detectarea unui astfel de obiect produce panică, fiindcă, iniţial, nu se cunosc natura lui şi nici dimensiunile cu exactitate. Dar este o continuă perfecţionare a acestui tip de tehnică şi oamenii de ştiinţă speră să fie capabil de măsurători micronice.

Atunci când precauţia este dusă la extrem, rezultatul poate fi chiar paranoia. Există oameni care îşi imaginează lucruri îngrozitoare la fiecare pas şi ajung să se izoleze de teama unor grozăvii presupuse. O altă categorie de extra precauţii este cea a superstiţioşilor. Fiecare animal prevesteşte ceva; fiecare adiere de vânt sau banalitate întâmplătoare devine o profeţie. Nu este greşit să fim precauţi, dar, în lipsa adevăratei precauţii (aceea de a ne aşeza la umbra Celui Atotputernic), vom deveni bolnavi psihic şi ne vom bloca în fobiile noastre. Aşadar, cheamă-L pe Dumnezeu să-ţi fie ocrotitor azi şi totul va fi perfect.

Provocare

Dacă ai posibilitatea, vizitează un observator şi priveşte prin telescop. Dacă nu, cercetează cu ajutorul internetului ceva din domeniul astronomiei.

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Făgăduința pentru azi - 12 iulie - Devoțional tineri. Dacă ai posibilitatea, vizitează un observator şi priveşte prin telescop. Dacă nu, cercetează cu ajutorul internetului ceva din domeniul astronomiei. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.