Făgăduința pentru azi – 16 iulie

„Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne.” – Ezechiel 36:26

Caracatiţa are o capacitate de refacere uimitoare. Dacă îi este rănit unul dintre braţele de importanţă vitală, îi creşte altul în loc. Caracatiţa are şi o metodă foarte eficientă de a se proteja: îşi adaptează culoarea la mediul înconjurător.

Ce bine ar fi dacă posibilităţile caracatiţei ar fi şi ale noastre! Din fericire, nu sunt, pentru că noi, cu tendinţa noastră de a exagera, am distruge tot ce a pus Dumnezeu în noi. Noi avem şi o inimă pe care, după ce o stricăm prin fiecare lovitură a păcatului, nu o mai putem reface şi ajunge să fie insensibilă ca o bucată de stâncă. O inimă împietrită aduce nefericire şi posesorului, dar şi celor din jur. Un om cu inima de piatră îi va răni pe ceilalţi chiar şi atunci când nu are această intenţie. Nu ţi s-a întâmplat să fii jignit sau rănit de cineva care părea a face acel lucru în mod inconştient?

În bunătatea Lui, Dumnezeu Se oferă să readucă viaţă într-o astfel de inimă. El este singurul care poate acest lucru. Pentru că este imposibil să te autodiagnostichezi, cel mai sigur lucru este să Îl inviţi chiar acum să facă acest lucru. El va şti cel mai bine ce este de făcut şi cum este inima ta.

Provocare

Vezi dacă există pe lângă tine oameni care îi rănesc foarte uşor pe ceilalţi prin atitudine sau cuvinte. E posibil să nu fie conştienţi de acest lucru. Roagă-te special pentru ei astăzi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor