Articolul precedentNe legyen széthúzás!
  Articolul următorDe partea adevărului!

  Făgăduința pentru azi – 16 iulie

  „Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne.” – Ezechiel 36:26

  Caracatiţa are o capacitate de refacere uimitoare. Dacă îi este rănit unul dintre braţele de importanţă vitală, îi creşte altul în loc. Caracatiţa are şi o metodă foarte eficientă de a se proteja: îşi adaptează culoarea la mediul înconjurător.

  Ce bine ar fi dacă posibilităţile caracatiţei ar fi şi ale noastre! Din fericire, nu sunt, pentru că noi, cu tendinţa noastră de a exagera, am distruge tot ce a pus Dumnezeu în noi. Noi avem şi o inimă pe care, după ce o stricăm prin fiecare lovitură a păcatului, nu o mai putem reface şi ajunge să fie insensibilă ca o bucată de stâncă. O inimă împietrită aduce nefericire şi posesorului, dar şi celor din jur. Un om cu inima de piatră îi va răni pe ceilalţi chiar şi atunci când nu are această intenţie. Nu ţi s-a întâmplat să fii jignit sau rănit de cineva care părea a face acel lucru în mod inconştient?

  În bunătatea Lui, Dumnezeu Se oferă să readucă viaţă într-o astfel de inimă. El este singurul care poate acest lucru. Pentru că este imposibil să te autodiagnostichezi, cel mai sigur lucru este să Îl inviţi chiar acum să facă acest lucru. El va şti cel mai bine ce este de făcut şi cum este inima ta.

  Provocare

  Vezi dacă există pe lângă tine oameni care îi rănesc foarte uşor pe ceilalţi prin atitudine sau cuvinte. E posibil să nu fie conştienţi de acest lucru. Roagă-te special pentru ei astăzi.

  Făgăduința pentru azi - 16 iulie - 2020. Vezi dacă există pe lângă tine oameni care îi rănesc foarte uşor pe ceilalţi prin atitudine sau cuvinte. E posibil să nu fie conştienţi de acest lucru. Roagă-te special pentru ei astăzi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...