Articolul precedentNe legyen széthúzás!
  Articolul următorDe partea adevărului!

  Făgăduința pentru azi – 16 iulie

  „Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne.” – Ezechiel 36:26

  Caracatiţa are o capacitate de refacere uimitoare. Dacă îi este rănit unul dintre braţele de importanţă vitală, îi creşte altul în loc. Caracatiţa are şi o metodă foarte eficientă de a se proteja: îşi adaptează culoarea la mediul înconjurător.

  Ce bine ar fi dacă posibilităţile caracatiţei ar fi şi ale noastre! Din fericire, nu sunt, pentru că noi, cu tendinţa noastră de a exagera, am distruge tot ce a pus Dumnezeu în noi. Noi avem şi o inimă pe care, după ce o stricăm prin fiecare lovitură a păcatului, nu o mai putem reface şi ajunge să fie insensibilă ca o bucată de stâncă. O inimă împietrită aduce nefericire şi posesorului, dar şi celor din jur. Un om cu inima de piatră îi va răni pe ceilalţi chiar şi atunci când nu are această intenţie. Nu ţi s-a întâmplat să fii jignit sau rănit de cineva care părea a face acel lucru în mod inconştient?

  În bunătatea Lui, Dumnezeu Se oferă să readucă viaţă într-o astfel de inimă. El este singurul care poate acest lucru. Pentru că este imposibil să te autodiagnostichezi, cel mai sigur lucru este să Îl inviţi chiar acum să facă acest lucru. El va şti cel mai bine ce este de făcut şi cum este inima ta.

  Provocare

  Vezi dacă există pe lângă tine oameni care îi rănesc foarte uşor pe ceilalţi prin atitudine sau cuvinte. E posibil să nu fie conştienţi de acest lucru. Roagă-te special pentru ei astăzi.

  Făgăduința pentru azi - 16 iulie - 2020. Vezi dacă există pe lângă tine oameni care îi rănesc foarte uşor pe ceilalţi prin atitudine sau cuvinte. E posibil să nu fie conştienţi de acest lucru. Roagă-te special pentru ei astăzi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...