Articolul precedentHasználjuk a jó befolyást!
  Articolul următorDumnezeu te aude!

  Făgăduința pentru azi – 17 iulie

  „Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face.” – Iosua 1:9

  Unele plante pot fi folosite pentru a ţine la distanţă dăunătorii. Muştele fug de măcriş, lavandă şi mentă; ţânţarii nu suportă lămâia, muşcatele şi menta; furnicile fug de frunze de roşii şi de coji de lămâie. Dumnezeu a creat soluţii simple pentru orice problemă posibilă. Nu le folosim din necunoaştere, ceea ce este scuzabil, dar, de multe ori, şi din dorinţa de a găsi o rezolvare mai sofisticată şi, eventual, mai costisitoare. Decât să folosim nişte plante simple, pe care le avem oricum la îndemână, mai bine cumpărăm un spray sau alte soluţii toxice, pentru că, nu-i aşa, lucrurile bune costă!!!

  Dar mai grav este că aplicăm acest sistem şi la probleme de natură sufletească ori relaţională. Spre exemplu: dacă am greşit, un simplu „Iartă-mă!” ar rezolva o posibilă supărare încă din faşă, dar noi preferăm mai întâi să pledăm cu argumente, apoi cu dezbateri şi ajungem la jigniri, iar în cele din urmă la conflicte foarte ample. În loc să rezolvăm simplu o problemă, ajungem la tribunal şi ne complicăm existenţa. În foarte multe domenii Dumnezeu ne aşteaptă cu soluţii incredibil de eficiente şi la îndemână, indiferent din ce domeniu este nevoia noastră. Trebuie doar să ne lăsăm învăţaţi.

  Provocare

  Caută pe YouTube câteva clipuri cu soluţii şi idei simple la diverse probleme complicate. Nu-ţi va veni să crezi câte există.

  Făgăduința pentru azi - 17 iulie - 2020. Caută pe YouTube câteva clipuri cu soluţii şi idei simple la diverse probleme complicate. Nu-ţi va veni să crezi câte există.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...