Făgăduința pentru azi – 18 iulie

  „Nu te teme, crede numai!” – Marcu 5:36

  „Numai simţământul prezenţei lui Dumnezeu poate alunga teama care ar face viaţa o povară pentru cel timid.” – Ellen White

  Noi le spunem foarte uşor altora să fie curajoşi, să îndrăznească şi să nu le fie teamă. Dar atunci când noi suntem în situaţie, nu ni se mai pare chiar atât de simplu să nu îţi fie frică. În topul temerilor noastre nu este teama de moarte, aşa cum ne-am aştepta, ci alte spaime ne consumă mai mult. Printre cele mai importante temeri ale noastre este teama de a fi înşelaţi. Ne temem că am putea fi minţiţi sau trădaţi în dragostea noastră, în încrederea noastră. O altă teamă, chiar mai prezentă decât cele două de mai sus, este teama de eşec. Ne este foarte frică că vom greşi sau că nu vom reuşi să realizăm ceva. Din acest motiv, suntem uneori paralizaţi în situaţia noastră pentru că, temându-ne de nereuşită, nici măcar nu încercăm. Abandonăm orice proiect încă dinainte de a începe. Se spune că cei mai mulţi oameni au eşuat nu din cauză că au greşit, ci pentru că nici măcar nu au încercat. Tu ce teamă importantă ai, care te ţine pe loc? Lasă-L pe Dumnezeu să Îşi împlinească azi făgăduinţa.

  Provocare

  Ai un proiect pe care nu îl începi de teama nereuşitei? Roagă-te azi pentru curaj şi începe acest proiect.

  Făgăduința pentru azi - 18 iulie - 2020. Ai un proiect pe care nu îl începi de teama nereuşitei? Roagă-te azi pentru curaj şi începe acest proiect.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...