Făgăduința pentru azi – 18 iulie

„Nu te teme, crede numai!” – Marcu 5:36

„Numai simţământul prezenţei lui Dumnezeu poate alunga teama care ar face viaţa o povară pentru cel timid.” – Ellen White

Noi le spunem foarte uşor altora să fie curajoşi, să îndrăznească şi să nu le fie teamă. Dar atunci când noi suntem în situaţie, nu ni se mai pare chiar atât de simplu să nu îţi fie frică. În topul temerilor noastre nu este teama de moarte, aşa cum ne-am aştepta, ci alte spaime ne consumă mai mult. Printre cele mai importante temeri ale noastre este teama de a fi înşelaţi. Ne temem că am putea fi minţiţi sau trădaţi în dragostea noastră, în încrederea noastră. O altă teamă, chiar mai prezentă decât cele două de mai sus, este teama de eşec. Ne este foarte frică că vom greşi sau că nu vom reuşi să realizăm ceva. Din acest motiv, suntem uneori paralizaţi în situaţia noastră pentru că, temându-ne de nereuşită, nici măcar nu încercăm. Abandonăm orice proiect încă dinainte de a începe. Se spune că cei mai mulţi oameni au eşuat nu din cauză că au greşit, ci pentru că nici măcar nu au încercat. Tu ce teamă importantă ai, care te ţine pe loc? Lasă-L pe Dumnezeu să Îşi împlinească azi făgăduinţa.

Provocare

Ai un proiect pe care nu îl începi de teama nereuşitei? Roagă-te azi pentru curaj şi începe acest proiect.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video