Articolul precedentA szeretet nem önző
  Articolul următorOmul ocaziei

  Făgăduința pentru azi – 19 iulie

  „Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. Îl voi vedea şi-mi va fi binevoitor; ochii mei Îl vor vedea, şi nu ai altuia.” – Iov 19:25,27

  În 1957, ruşii au lansat primul satelit în jurul Terrei, celebrul Sputnik, de 83 de kilograme. La o lună de la această lansare a fost o alta, care o includea şi pe căţeluşa Laika, la bordul lui Sputnik 2. Din păcate, Laika nu a mai revăzut locul de unde plecase. Nu ştim dacă era şi dorinţa căţeluşei să plece în expediţie, dar aşa se întâmplă când nu poţi lua propriile decizii. Experienţele trăite de ceilalţi pot fi interesante şi ne uimesc, dar ceea ce contează cu adevărat pentru noi este ce trăim noi înşine, chiar şi atunci când nu merge totul excepţional. Preferăm o experienţă bună de-a noastră uneia extraordinare trăite de altcineva.

  Ceea ce povestesc ceilalţi poate fi util. Ar fi înţelept să luăm învăţăminte de oriunde şi din orice, dar savoarea vieţii vine din ceea ce ne implică. Inclusiv relaţia noastră cu Dumnezeu intră sub incidenţa acestui adevăr. Credinţa părinţilor noştri contează; relaţia fraţilor şi a prietenilor noştri cu Dumnezeu este importantă, dar pe noi ne va ajuta efectiv ceea ce trăim personal. Este timpul să nu mai trăim prin experienţele altora. Deschide-ţi ochii şi priveşte minunile lui Dumnezeu în jurul tău; citeşte cu ochii tăi cuvintele Scripturii şi roagă-L pe Dumnezeu să aprindă o relaţie personală cu tine. Vei vedea că viaţa este cu totul diferită când o trăieşti tu însuţi.

  Provocare

  Este ceva de care ţi s-a povestit foarte frumos? Un loc, un obiect, o persoană? Mergi astăzi şi vezi cu ochii tăi.

  Făgăduința pentru azi - 19 iulie - 2020. Este ceva de care ţi s-a povestit foarte frumos? Un loc, un obiect, o persoană? Mergi astăzi şi vezi cu ochii tăi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...