Articolul precedentA szeretet nem önző
  Articolul următorOmul ocaziei

  Făgăduința pentru azi – 19 iulie

  „Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. Îl voi vedea şi-mi va fi binevoitor; ochii mei Îl vor vedea, şi nu ai altuia.” – Iov 19:25,27

  În 1957, ruşii au lansat primul satelit în jurul Terrei, celebrul Sputnik, de 83 de kilograme. La o lună de la această lansare a fost o alta, care o includea şi pe căţeluşa Laika, la bordul lui Sputnik 2. Din păcate, Laika nu a mai revăzut locul de unde plecase. Nu ştim dacă era şi dorinţa căţeluşei să plece în expediţie, dar aşa se întâmplă când nu poţi lua propriile decizii. Experienţele trăite de ceilalţi pot fi interesante şi ne uimesc, dar ceea ce contează cu adevărat pentru noi este ce trăim noi înşine, chiar şi atunci când nu merge totul excepţional. Preferăm o experienţă bună de-a noastră uneia extraordinare trăite de altcineva.

  Ceea ce povestesc ceilalţi poate fi util. Ar fi înţelept să luăm învăţăminte de oriunde şi din orice, dar savoarea vieţii vine din ceea ce ne implică. Inclusiv relaţia noastră cu Dumnezeu intră sub incidenţa acestui adevăr. Credinţa părinţilor noştri contează; relaţia fraţilor şi a prietenilor noştri cu Dumnezeu este importantă, dar pe noi ne va ajuta efectiv ceea ce trăim personal. Este timpul să nu mai trăim prin experienţele altora. Deschide-ţi ochii şi priveşte minunile lui Dumnezeu în jurul tău; citeşte cu ochii tăi cuvintele Scripturii şi roagă-L pe Dumnezeu să aprindă o relaţie personală cu tine. Vei vedea că viaţa este cu totul diferită când o trăieşti tu însuţi.

  Provocare

  Este ceva de care ţi s-a povestit foarte frumos? Un loc, un obiect, o persoană? Mergi astăzi şi vezi cu ochii tăi.

  Făgăduința pentru azi - 19 iulie - 2020. Este ceva de care ţi s-a povestit foarte frumos? Un loc, un obiect, o persoană? Mergi astăzi şi vezi cu ochii tăi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...