Articolul precedentAz aranyszabály
  Articolul următorDelfin sau sticlă

  Făgăduința pentru azi – 20 iulie

  „«Eu», zice Domnul, «te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta».” – Psalmii 32:8

  În mod normal, apa clocoteşte la temperatura de 100 de grade Celsius. Pe vârful Everest, apa începe să clocotească la numai 69 de grade Celsius, pentru că presiunea aerului este cu mult mai mică.

  Altitudinea influenţează şi comportamentul oamenilor. Dar nu numai altitudinea geografică produce modificări, ci şi înălţimea rangului, poziţia pe scara socială sau intelectuală. Cu cât eşti mai sus, cu atât responsabilităţile cresc, iar creşterea responsabilităţilor măreşte stresul. Când omul este stresat, devine şi foarte irascibil, adică se aprinde foarte repede, la cea mai mică provocare.

  În general, ne simţim stresaţi atunci când nu ştim foarte clar cum vor evolua lucrurile sau când considerăm că avem prea puţin timp şi resurse pentru ceea ce trebuie făcut. Dacă am avea mereu un consilier care să ne pună în ordine priorităţile, să ne pregătească planul şi etapele şi să ne dea cele mai bune idei, ar fi ideal. Dar noi chiar avem un astfel de consilier. Dumnezeu promite că, dacă acceptăm şi dorim, El poate să ne conducă şi să ne înveţe, ba chiar să ne şi ocrotească. Oare de ce nu Îl invităm noi în fiecare zi?

  Provocare

  Ştii că apa este importantă pentru sănătate. Fii atent la numărul de pahare de apă pe care le bei astăzi şi vezi dacă se adună doi litri.

  Făgăduința pentru azi - 20 iulie - 2020. Ştii că apa este importantă pentru sănătate. Fii atent la numărul de pahare de apă pe care le bei astăzi şi vezi dacă se adună doi litri.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...