Articolul precedentAz aranyszabály
  Articolul următorDelfin sau sticlă

  Făgăduința pentru azi – 20 iulie

  „«Eu», zice Domnul, «te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta».” – Psalmii 32:8

  În mod normal, apa clocoteşte la temperatura de 100 de grade Celsius. Pe vârful Everest, apa începe să clocotească la numai 69 de grade Celsius, pentru că presiunea aerului este cu mult mai mică.

  Altitudinea influenţează şi comportamentul oamenilor. Dar nu numai altitudinea geografică produce modificări, ci şi înălţimea rangului, poziţia pe scara socială sau intelectuală. Cu cât eşti mai sus, cu atât responsabilităţile cresc, iar creşterea responsabilităţilor măreşte stresul. Când omul este stresat, devine şi foarte irascibil, adică se aprinde foarte repede, la cea mai mică provocare.

  În general, ne simţim stresaţi atunci când nu ştim foarte clar cum vor evolua lucrurile sau când considerăm că avem prea puţin timp şi resurse pentru ceea ce trebuie făcut. Dacă am avea mereu un consilier care să ne pună în ordine priorităţile, să ne pregătească planul şi etapele şi să ne dea cele mai bune idei, ar fi ideal. Dar noi chiar avem un astfel de consilier. Dumnezeu promite că, dacă acceptăm şi dorim, El poate să ne conducă şi să ne înveţe, ba chiar să ne şi ocrotească. Oare de ce nu Îl invităm noi în fiecare zi?

  Provocare

  Ştii că apa este importantă pentru sănătate. Fii atent la numărul de pahare de apă pe care le bei astăzi şi vezi dacă se adună doi litri.

  Făgăduința pentru azi - 20 iulie - 2020. Ştii că apa este importantă pentru sănătate. Fii atent la numărul de pahare de apă pe care le bei astăzi şi vezi dacă se adună doi litri.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...