Făgăduința pentru azi – 20 iulie

„«Eu», zice Domnul, «te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta».” – Psalmii 32:8

În mod normal, apa clocoteşte la temperatura de 100 de grade Celsius. Pe vârful Everest, apa începe să clocotească la numai 69 de grade Celsius, pentru că presiunea aerului este cu mult mai mică.

Altitudinea influenţează şi comportamentul oamenilor. Dar nu numai altitudinea geografică produce modificări, ci şi înălţimea rangului, poziţia pe scara socială sau intelectuală. Cu cât eşti mai sus, cu atât responsabilităţile cresc, iar creşterea responsabilităţilor măreşte stresul. Când omul este stresat, devine şi foarte irascibil, adică se aprinde foarte repede, la cea mai mică provocare.

În general, ne simţim stresaţi atunci când nu ştim foarte clar cum vor evolua lucrurile sau când considerăm că avem prea puţin timp şi resurse pentru ceea ce trebuie făcut. Dacă am avea mereu un consilier care să ne pună în ordine priorităţile, să ne pregătească planul şi etapele şi să ne dea cele mai bune idei, ar fi ideal. Dar noi chiar avem un astfel de consilier. Dumnezeu promite că, dacă acceptăm şi dorim, El poate să ne conducă şi să ne înveţe, ba chiar să ne şi ocrotească. Oare de ce nu Îl invităm noi în fiecare zi?

Provocare

Ştii că apa este importantă pentru sănătate. Fii atent la numărul de pahare de apă pe care le bei astăzi şi vezi dacă se adună doi litri.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor