Articolul precedentA győzelem biztos!
  Articolul următorDe zece ori

  Făgăduința pentru azi – 21 iulie

  „Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi.” – Psalmii 91:15

  Rechinul alb simte o picătură de sânge chiar şi în 4,6 milioane de litri de apă şi poate să muşte cu o forţă de mai multe tone pe centimetru pătrat. Victima nu are nicio şansă.

  Satana este ca un rechin periculos: cum simte pe cineva rănit sau derutat, el atacă fără milă. Nu scapă nici cea mai mică ocazie. Este periculos pentru noi să fim fără ajutor sau neprotejaţi atunci când trecem prin momente dificile sau chiar prin căderi. Este important să nu uităm că Dumnezeu rămâne lângă cei ce Îl cheamă, chiar dacă aceştia nu sunt nişte persoane perfecte şi au momente de slăbiciune. Tocmai în aceste clipe de slăbiciune noi îl atragem pe duşman şi de aceea este esenţial să fim sub ocrotirea lui Dumnezeu. Când ni se întâmplă să greşim, descurajarea ne şopteşte că nu e cazul să ne rugăm; că ar fi o jignire pentru Dumnezeu rugăciunea unui om păcătos etc. Dacă renunţăm şi amânăm închinarea pentru atunci când vom fi mai buni sau mai tari, Satana se bucură pentru că el asta aşteaptă. Indiferent ce ţi se întâmplă astăzi, nu ezita să te rogi, Dumnezeu te va ajuta.

  Provocare

  Ce ar fi să porneşti deja cu rugăciune? Cere iertare şi ocrotire.

  Făgăduința pentru azi - 21 iulie - 2020. Ce ar fi să porneşti deja cu rugăciune? Cere iertare şi ocrotire.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...