Articolul precedentAz igazi nevelés
  Articolul următorCerere de top

  Făgăduința pentru azi – 22 iulie

  „«Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi», zice Domnul, «gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde».” – Ieremia 29:11

  Distanţa de la Pământ la Lună este măsurată cu un laser gigantic, a cărui rază este reflectată de nişte oglinzi plasate pe solul lunar. Astfel, s-a constatat că, în fiecare an, luna se îndepărtează de noi cu 5 centimetri.

  Teoretic, noi suntem atât de departe de centrul sistemului nostru solar, ca să nu mai vorbim de centrul universului, unde presupunem că ar locui Dumnezeu. Dar, în realitate, distanţa dintre noi şi Tatăl nostru ceresc este cea mai mică distanţă posibilă. Iar atunci când apare o distanţă, aceasta apare din pricina noastră, şi nu din cauza Lui. Noi suntem cei care ne îndepărtăm de Dumnezeu, ne simţim stingheri când intenţionăm să facem ceva rău şi nu ne place ca El să fie lângă noi atunci când comportamentul nostru este mai puţin creştinesc. Pentru că ne respectă libertatea şi spaţiul, Dumnezeu rămâne în afara perimetrului părăsit de noi, aşteptând să ne revenim şi să ne întoarcem la El. Există şi situaţii când noi ne îndepărtăm de El prin păcatul nostru şi nu mai avem putere să revenim prin forţele noastre la El, aşa că vine în ajutorul nostru; la strigătul nostru de ajutor, Se apropie şi ne readuce în cercul Său de protecţie şi prietenie. Nu-i aşa că avem un Dumnezeu minunat?

  Provocare

  Când va veni seara, ieşi din casă singur sau împreună cu cineva şi priveşte constelaţiile. Imaginează-ţi cât de departe ar fi Dumnezeu dacă nu alegea să locuiască lângă noi, în inima noastră.

  Făgăduința pentru azi - 22 iulie - 2020. Când va veni seara, ieşi din casă singur sau împreună cu cineva şi priveşte constelaţiile. Imaginează-ţi cât de departe ar fi Dumnezeu dacă nu alegea să locuiască lângă noi, în inima noastră.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...