Făgăduința pentru azi – 23 iulie

  „Domnul mi Se arată de departe: «Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea.»” – Ieremia 31:3

  Feniletilamina produce o uşoară stare de visare şi este secretată de către creier în momentul în care doi oameni sunt îndrăgostiţi. Interesant de remarcat este faptul că aceeaşi substanţă se regăseşte şi în ciocolată.

  Iubirea atinge şi transformă orice, schimbă culorile în nuanţe, face distanţele mai lungi sau mai scurte, oferă iertarea fără şovăire şi răspunde la cereri încă nerostite. Pentru că suntem făcuţi după asemănarea lui Dumnezeu, purtăm sămânţa iubirii curate şi, în unele momente, reuşim să uităm de egoism pentru a fi atenţi cu ceilalţi, iar acest lucru produce sentimente înălţătoare, precum şi o stare de bine. Ştiai că oamenii care iubesc se simt mai sănătoşi şi mai fericiţi, chiar dacă şi ei pot fi trădaţi sau cineva poate să nu ţină cont de dragostea lor? A iubi este un risc: riscăm să fim consideraţi naivi, riscăm să fim înşelaţi sau părăsiţi; riscăm să se profite de noi sau să câştigăm mai puţin. Cu toate acestea, iubirea produce în noi motivaţia de a trăi şi, oricât ne-ar costa, merită. Este starea noastră naturală, din moment ce suntem creaţi de un Dumnezeu care este iubirea absolută. În mod natural nici nu ar trebui să facem vreun efort, ar trebui să ne iasă din prima, dar, ţinând cont că păcatul a stricat o parte din fiinţa noastră, Îi putem cere Tatălui nostru puterea de a iubi pe deplin.

  Provocare

  Oferă-i astăzi o ciocolată unei persoane pe care o iubeşti.

  Făgăduința pentru azi - 23 iulie - 2020. Oferă-i astăzi o ciocolată unei persoane pe care o iubeşti.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...