Făgăduința pentru azi – 23 iulie

  „Domnul mi Se arată de departe: «Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea.»” – Ieremia 31:3

  Feniletilamina produce o uşoară stare de visare şi este secretată de către creier în momentul în care doi oameni sunt îndrăgostiţi. Interesant de remarcat este faptul că aceeaşi substanţă se regăseşte şi în ciocolată.

  Iubirea atinge şi transformă orice, schimbă culorile în nuanţe, face distanţele mai lungi sau mai scurte, oferă iertarea fără şovăire şi răspunde la cereri încă nerostite. Pentru că suntem făcuţi după asemănarea lui Dumnezeu, purtăm sămânţa iubirii curate şi, în unele momente, reuşim să uităm de egoism pentru a fi atenţi cu ceilalţi, iar acest lucru produce sentimente înălţătoare, precum şi o stare de bine. Ştiai că oamenii care iubesc se simt mai sănătoşi şi mai fericiţi, chiar dacă şi ei pot fi trădaţi sau cineva poate să nu ţină cont de dragostea lor? A iubi este un risc: riscăm să fim consideraţi naivi, riscăm să fim înşelaţi sau părăsiţi; riscăm să se profite de noi sau să câştigăm mai puţin. Cu toate acestea, iubirea produce în noi motivaţia de a trăi şi, oricât ne-ar costa, merită. Este starea noastră naturală, din moment ce suntem creaţi de un Dumnezeu care este iubirea absolută. În mod natural nici nu ar trebui să facem vreun efort, ar trebui să ne iasă din prima, dar, ţinând cont că păcatul a stricat o parte din fiinţa noastră, Îi putem cere Tatălui nostru puterea de a iubi pe deplin.

  Provocare

  Oferă-i astăzi o ciocolată unei persoane pe care o iubeşti.

  Făgăduința pentru azi - 23 iulie - 2020. Oferă-i astăzi o ciocolată unei persoane pe care o iubeşti.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...